CEC Bank continua politica de sustinere si de incurajare a sectorului agricol

0
752

CEC Bank a incheiat cu Agentia de Plati pentru Interventii in Agricultura (APIA) si Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR), Conventia privind finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente de catre beneficiarii masurilor de dezvoltare rurala cuprinse in Axa II a Programului National de Dezvoltare Rurala 2007-2013 – Campania 2011.

In perioada urmatoare, CEC Bank va lansa Creditul punte pentru finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente de catre beneficiarii masurilor de dezvoltare rurala cuprinse in Axa II a Programului National de Dezvoltare Rurala 2007-2013 – Campania 2011. Categoriile de clienti eligibili care pot accesa aceste credite sunt reprezentate de Beneficiarii Masurilor 211 (zona montana defavorizata), 212 (zone defavorizate – altele decat zona montana) si 214 (agromediu), respectiv fermierii, persoane fizice/juridice sau grupuri, care desfasoara activitati agricole pe terenurile agricole din zonele vizate, indiferent de statutul juridic al terenului (proprietate/ concesiune/ arenda) si care respecta bunele conditii agricole si de mediu.
Creditele se acorda in LEI, iar valoarea creditului poate fi pana la 80% din valoarea sumelor calculate conform Adeverintelor emise de APIA.
Costurile practicate de CEC Bank pentru finantarea acestor clienti sunt urmatoarele:
– dobanda practicata de banca este de minimum 9,4%, in functie de clasa de performanta financiara in care se incadreaza clientul;
– comisionul de gestiune este de 0,25%, aplicat la valoarea creditului si perceput de banca la acordarea creditului.
Creditele beneficiaza de garantia emisa de FGCR, care reprezinta un procent de pana la 80% din valoarea creditului acordat. In completare, clientul prezinta bancii un bilet la ordin in alb, ipoteca mobiliara pe conturile deschise la banca si ipoteca asupra creantelor fata de APIA, constand in sumele calculate, conform Adeverintelor eliberate de APIA. “Prin incheierea acestei conventii, CEC Bank continua politica de sustinere si de incurajare a sectorului agricol. Clientii beneficiaza de dobanzi si comisioane avantajoase, iar rambursarea creditelor se face integral la data primirii sumelor cuvenite beneficiarilor, dar nu mai tarziu de data stabilita in Conventia incheiata de banca cu APIA”, a declarat domnul Radu Gratian Ghetea, Presedintele CEC Bank.
Clientii CEC Bank beneficiaza de consultanta gratuita in ceea ce priveste pregatirea documentatiei de accesare a creditului. Informatii suplimentare despre acest produs de creditare pot fi obtinute si pe site-ul de Internet al bancii, www.cec.ro, in cadrul sectiunii dedicate finantarilor din domeniul agriculturii: Creditul APIA – AXA II PNDR – Dezvoltare rurala.

Directia Marketing si Comunicare CEC Bank

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here