CEC Bank, acord pentru facilitarea accesului la finantare al IMM-urilor in cadrul Programului Romano-Elvetian

0
733

CEC Bank si Ministerul Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri (MEIMMMA) au incheiat un act aditional la Conventia de colaborare in cadrul Programului Romano-Elvetian pentru IMM-uri, prin care se flexibilizeaza conditiile de derulare a programului.

Conventia de colaborare incheiata in data de 16.01.2014 intre CEC Bank si Agentia Executiva pentru derularea Programului Romano-Elvetian pentru IMM-uri are ca scop sustinerea prin credite de investitii a beneficiarilor IMM eligibili, fondurile programului fiind asigurate in proportie de 70% din contributia elvetiana si 30% din fonduri proprii CEC Bank. Domeniile de activitate eligibile, finantabile in cadrul programului sunt productia, serviciile medicale, turismul, comercializarea sistemelor/echipamentelor specifice economisirii de energie si a celor care utilizeaza resurse regenerabile pentru eficientizarea propriei activitati.

Principalele avantaje oferite prin noul acord:

posibilitatea de a suplimenta finantarea acordata unui solicitant in limita a 100.000 CHF (echivalent in lei), pe baza de acte aditionale sau contracte noi de credit, valabile in perioada de implementare a programului, respectiv pana la data de 16.01.2019;
extinderea categoriilor de cheltuieli eligibile pentru achizitionarea de active corporale si necorporale, prin includerea cheltuielilor pentru construirea, extinderea, modernizarea sau finalizarea de constructii nerezidentiale;
justificarea experientei de minimum un an in cel putin una dintre activitatile eligibile in cadrul Programului inclusiv prin experienta profesionala in domeniu, de minimum un an, a asociatului sau a administratorului intreprinderii.

„Produsul de finantare oferit de CEC Bank vine in sprijinul companiilor interesate sa isi dezvolte in continuare afacerile in conditii de cost competitive (dobanda ROBOR 6M + 1p.p.). In cadrul acestui program au fost acordate pana in prezent un numar de peste 90 de credite in valoare totala de peste 19,14 milioane lei si sunt in analiza un numar de peste 60 de solicitari in valoare totala de 17,43 milioane lei”, a declarat domnul Radu Gratian Ghetea, Presedinte Director General CEC Bank.

Mai multe detalii despre produsele si serviciile din oferta CEC Bank pot fi obtinute in orice unitate teritoriala, apeland gratuit numarul de telefon 0.800.800.848 sau accesand site-ul www.cec.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here