Cea mai mare companie locala din industria laptelui va fi preluata de grupul francez Lactalis

0
782

Actionarii Albalact Alba Iulia (ALBZ) au incheiat un acord cu Lactalis, in urma caruia grupul francez va prelua cea mai mare companie locala din industria laptelui, transmite Mediafax.

Actionarii Albalact Alba Iulia (ALBZ) au incheiat un acord cu Lactalis, in urma caruia grupul francez va prelua cea mai mare companie locala din industria laptelui.

„Lactalis a incheiat un contract cu actionarii vanzatori care detin cumulat 70,3% din capitalul social al Albalact (…) avand drept obiect dobandirea tuturor actiunilor detinute de actionarii vanzatori”, arata Albalact, intr-un comunicat.

Actionarii la care face referire Albalact sunt Raul Ciurtin, Lorena Beatrice Ciurtin, Crisware Holdings Limited, Croniar Holdings Limited si RC2 (Cyprus) Limited.

Acestia s-au angajat sa vanda participatiile lor, insumand 70,3%, intr-o oferta de preluare care urmeaza sa fie initiata de Lactalis pentru preluarea a 100% din Albalact.

in urma anuntului Albalact, actiunile companiei au crescut la BVB cu 14,8%, aproape de maximul permis intr-o sedinta, la 0,38 lei pe actiune.

Compania din Alba Iulia arata in comunicat ca intelegerea dintre actionari si grupul francez necesita aprobarea Consiliului Concurentei.

Pretul pe actiune va fi determinat prin deducerea din suma de 407,3 milioane lei a datoriei nete ajustate.

„Pretul final pe actiune in cadrul ofertei publice de preluare va fi calculat numai dupa indeplinirea conditiilor precedente, cu putin timp inainte de depunerea documentatiei aferente ofertei de preluare. Initierea ofertei de preluare si pretul din cadrul ofertei de preluare sunt supuse in continuare obtinerii tuturor aprobarilor relevante din partea Autoritatii de Supraveghere Financiara din Romania.

Exclusiv in scop exemplificativ si in baza unei datorii nete ajustate de 118,2 milioane RON la data de 30 septembrie 2015, din formula de calcul ar reiesi un pret per actiune de 0,4543 RON. Pretul exemplificativ de 0,4543 RON per actiune include o prima de aproximativ 37% la pretul de inchidere de tranzactionare pe Bursa de Valori Bucuresti la data de 27 ianuarie 2016. Acest calcul se bazeaza pe date financiare istorice ale Albalact si nimeni nu isi poate intemeia in nici un fel decizia de a investi sau orice alta decizie in legatura cu actiunile Albalact pe un astfel de calcul. Avand in vedere conditiile precedente din contractul dintre Actionarii Vanzatori si Lactalis si cerinta de a determina pretul la o data ulterioara, nu exista certitudine ca acest contract va fi implementat sau ca va fi implementat la pretul prevazut in exemplul de mai sus”, noteaza compania.

Albalact este cea mai mare societate cu capital majoritar local in industria laptelui. infiintata in 1971, Albalact a fost transformata in societate pe actiuni in anul 1990 si privatizata in 1999. in prezent, Raul Ciurtin si sotia lui detin 41% din actiuni, prin doua firme din Cipru.

Albalact detine 99,01% din actiunile Raraul Campulung Moldovenesc si 100% din firma de logistica Albalact Logistic SRL, avand peste 1.000 angajati in toate cele trei entitati.

Albalact comercializeaza produse proaspete, pasteurizate si UHT sub brandurile Zuzu, Fulga, Raraul, Albalact si Poiana Florilor.

Lactalis este lider la nivel mondial in industria procesarii laptelui, detinand branduri precum President si Parmalat. Grupul are 75.000 de angajati si peste 200 de fabrici, in 43 de tari, raportand anul trecut o cifra de afaceri de 17 miliarde euro.

in Romania, grupul a cumparat, in 2008, brandul LaDorna, de la omul de afaceri Jean Valvis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here