Cea mai bună reţetă pentru ciorbă de pui a la grec

0
1969

Sursa foto: https://pixabay.com/photos/chicken-soup-chicken-soup-food-2030706/

 

Ciorba de pui a la grec este una dintre cele mai căutate şi apreciate în România însă multe dintre gospodine se feresc să o facă de teama că ar putea greşi. Reţetă de astăzi este una care nu are cum să dea greş atunci când este urmată pas cu pas şi nu se omite nimic.

Ingrediente necesare pentru ciorba de pui a la grec

–           500 de grame de spate de pui;

–           O jumătate de rădăcină de pătrunjel;

–           O jumătate de rădăcină de păstârnac;

–           1 morcov;

–           O lingură de ulei;

–           50 de grame de orez;

–           2 fire de ceapă;

–           O lingură de smântână;

–           O jumătate de lămâie;

–           2 gălbenuşuri;

–           O jumătate de legătură de pătrunjel;

–           O jumătate de legătură de mărar

–           O linguriţă de sare;

–           Boabe de piper.

Instrucţiuni de preparare ciorba de pui a la grec

Pătrunjelul rădăcină, păstârnacul, ţelina şi morcovul se taie în cubuleţe. Ceapă verde, mărarul şi pătrunjelul se toacă mărunt. Toate rădacinoasele trebuie clătite într-o tigaie într-o lingură de ulei încins timp de 5 minute.

Citește și: 10 idei cum sa organizăm masa de Crăciun

Se va pune o linguriţă de sare şi 500 de grame de spate de pui într-un vas de 3-5 litri şi se acoperă cu apă rece. Totul se dă la fiert şi spumă se adună şi se elimină pe măsură ce se formează, după ce tot amestecul a început să fiarbă.

Se adaugă zarzavatul călit în momentul în care apa din vas a devenit limpede. Se completează totul cu ceapă verde bine tocată şi cu piper după gust. Se adaugă apă în cazul în care a scăzut în timpul fierberii.

După de amestecul stă pe foc timp de 30 de minute la flacăra medie se scoate carnea din ciorbă şi se răceşte. Ulterior se poate trece la design. Se vor dezosa complet bucăţile de pui şi se elimină pielea. Carnea se mărunţeşte bine.

Cele 50 de grame de orez se spală şi se scurg. Carnea se reintroduce în oală şi se adaugă şi orezul iar amestecul fierbe din nou împreună. Se adaugă jumătate din verdeţuri în timpul procesului de fierbere. Înainte de a stinge focul se adaugă şi restul de verdeţuri.

Se amestecă smântâna cu ouăle crude şi se adaugă suc de lămâie. Totul se amestecă bine şi se sărează după gust. Peste amestec se adaugă un polonic de ciorbă şi mixul se pune înapoi în oală amestecând bine.

Ciorba se lasă pentru câteva minute la răcit şi se serveşte alături de familie şi prieteni cu sau fără alt decor suplimentar. Pentru că această reţetă de ciorbă de pui a la grec să iasă foarte bine este extrem de important ca persoanele care o prepară să folosească doar carne de pui de casă, pentru că acesta are o aromă specială. Totodată, este recomandat că paşii să fie urmaţi în mod corespunzător pentru ca reţeta să fie savuroasă şi să aibă succesul dorit atunci când este servită.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here