Ce trebuie sa știi înainte de a face operația de rinoplastie

0
1876

Rinoplastia se număra printre cele mai complexe intervenții chirurgicale, care ajuta pacienții să se simtă din nou confortabil în propria piele în același timp să-și rezolve problemele de sanatate pe care le au. Recomandat este, însă ca oamenii sa stie cat mai multe detalii despre aceasta operatie, pentru a fi pregatiti din punct de vedere fizic, dar și psihic. Ce presupune intervenția, cat dureaza, cât costă operația de rinoplastie, dar și care sunt sfaturile pe care pacienții trebuie sa le urmeze în perioada de recuperare – acestea sunt doar cateva dintre cele mai importante lucruri pe care oamenii le pot descoperi în randurile de mai jos!

Ce presupune rinoplastia?

Din punct de vedere medical, rinoplastia este o interventie chirurgicala, care are rolul de a corecta poziția, dar și forma nasului. La final, pacienții vor avea mai multă încredere în ei înșiși. Mai mult, își vor putea percepe propria imagine într-un mod mai bun și vor putea respira fără probleme.

Condiții de eligibilitate

Medicii de specialitate sunt cei in masura sa decida care sunt persoanele eligibile sa își facă o operație de rinoplastie. Printre detaliile pe care doctorii le iau în considerare se numara starea generala de sanatate a oamenilor, care le sunt dorințele în ceea ce privește corectarea formei nasului, dar și cum ar decurge intervenția.

Citește și: Ce presupune operația de rinoplastie și care sunt efectele acesteia?

Ce trebuie sa stie pacienții despre perioada de recuperare?

Perioada de recuperare este una extrem de importantă. Pacienții trebuie să aibă în vedere următoarele:

  • zona nasului se va umfla, iar acest lucru este cauzat de faptul ca lichidele din zona nasului vor migra către frunte, dar și spre buza de sus și către pleoape. Este vorba despre un proces care durează aproximativ 3 zile, după care zona începe sa se desumfle;
  • mișcările feței vor fi limitate din cauza umflaturii;
  • respiratia pe nas poate fi usor dificila la inceput, iar pe masura ce cheagurile de sange dispar, respirația se normalizeaza;
  • sunt recomandate spalaturile cu apa de mare ori cu ser fiziologic, astfel incat sa fie grăbit procesul de vindecare al tesutului;
  • nu este exclus ca în primele 2 zile de după operație sa apara sangerari pe nas;
  • pentru grăbirea procesului de vindecare sunt recomandate și compresele reci ori cuburile de gheata, care sa fie ținute pe ochi și pe obraji.

Cat timp durează intervenția?

În funcție de complexitatea fiecărui caz în parte, operația de rinoplastie poate dura între 45 de minute și 2 ore. Intervențiile se fac numai sub anestezie locală atunci când medicii operează numai varful nasului ori cand micsoreaza nasul. Anestezia generala se folosește numai atunci cand pacientii solicita acest lucru sau cand specialistii considera ca este necesar.

Cat costa operația de rinoplastie?

Persoanele care vor sa știe și cât costă operația de rinoplastie, înainte de a merge la medic trebuie sa știe că vor scoate din buzunar între 2000 si 3000 de euro. Prețul variază în funcție de intervenția pe care trebuie sa o faca specialiștii.

Informarea este esențială înainte de realizarea operației de rinoplastie. Cu cat oamenii știu mai multe despre o astfel de intervenție, cu atat vor fi mai bine pregatiti pentru a merge la doctor și pentru a-si rezolva problemele!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here