Ce trebuie să știi despre stropirea pomilor primăvara? Contează modelul de pompă de stropit ales?

0
1673

Primăvara devreme este un moment în care ar trebui să îți amintești despre pulverizarea pomilor fructiferi. Nu trebuie să uiți de acest lucru, deoarece pulverizarea prea târzie nu va face nimic și nu vei putea proteja plantele împotriva bolilor. Dacă vremea îți  permite, începe la sfârșitul lunii februarie.

Uiți adesea de pulverizarea de primăvară. În grădină este încă frig, ieși rar să te plimbi prin ea. De obicei începi munca când se încălzește și frunzele încep să apară pe copaci. Din păcate, atunci este prea târziu pentru a pulveriza pomii fructiferi. Prima pulverizare de primăvară se face înainte ca frunzele să apară. Acest lucru trebuie făcut cu mare atenție și este recomandat să folosești pompa de stropit electrică din abundență.

Care este riscul asupra copacilor când uiți să îi stropești? Multe boli care infectează frunzele și fructele, provocând eșecul fructificării, stricarea fructelor sau chiar moartea arborelui. Din păcate, atunci când observi simptome ale unor boli, poate fi prea târziu pentru pulverizare.

Când ar trebui să fie pulverizezi copacii și arbuștii?

Când temperatura aerului este peste 7 ° C. Acest lucru se face de obicei de la sfârșitul lunii februarie până la sfârșitul lunii martie. Și exact când? Momentul pulverizării este foarte important. Nu se poate face prea devreme și prea târziu.

Este imposibil să alegi o dată specifică de pulverizare, deoarece depinde de stadiul dezvoltării plantelor, precum și de vreme. Nu pulveriza fungicid sau pesticid în zilele însorite, deoarece mugurii ar putea fi arși. De asemenea, evită pulverizarea pomilor fructiferi în zilele cu vânt, deoarece agentul va fi aruncat de vânt înainte ca acesta să ajungă la copac și munca ta va fi risipită. Nu cred că mai trebuie specificat faptul că, dacă plouă imediat după pulverizare, trebuie să repeți din nou întregul tratament. În instrucțiunile pentru fiecare agent de pulverizare, există întotdeauna informații despre timpul de la pulverizare până la ploaie pentru ca acesta să fie eficient. De obicei, sunt câteva ore.

Cum se pulverizează copacii și arbuștii?

Echipamentul de pulverizare trebuie selectat în funcție de mărimea copacilor și de numărul acestora. Pentru plantele mai mici, este suficientă o pompă de mână, dar când ai de-a face cu mai mulți pomi fructiferi, este recomandată alegerea unei pompe pentru stropit ce se atașează unui rucsac.

Ce pompă de stropit să cumperi? Cum să alegi cel mai bun lucru pentru a face munca în grădină ușoară și plăcută? Pompele petru stropit sunt instrumente fără de care grădinarii nu se pot baza pe plante frumoase, înflorire abundentă și randamente mari. Aceștia le folosesc des, deci este important să le și aleagă corect.

În concluzie, dacă vrei să faci totul ca la carte și să îți îngrijești livada și grădina așa cum trebuie, alege un model de pompă de stropit electrică, ce își va ușura treaba și va crește randamentul și productivitatea muncii tale.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here