Ce tipuri de primere exista si ce efecte au ele asupra unui machiaj impecabil?

0
1352

 

Pasul principal si promordial al machiajului este aplicarea stratului pretios de primer. Acest produs a fost introdus in rutina cosmetica relativ recent, iar efectele sale asupra machhiajului final sunt uimitoare.

Primerele au destinatii diferite, motiv pentru care trebuie utilizate in consecinta.

Pe langa faptul ca ajuta fondul de ten, indiferent de textura acestuia, sa se aseze perfect pe suprafata tenului, respectiv a ploapei si buzelor, primerele constituie si o excelenta bariera impotriva factorilor abuzivi din compozitia produselor de make-up, impiedicand proliferarea bacteriilor sau actiunea impuritatilor asupra tenului sensibil sau acneic.

In plus, primerul reda machiajului lumina naturala, estompand liniile fine si imperfectiunile care ii pot scadea din eficienta. Mai mult, stratul initial de primer ajuta fondul de ten sa adere mai usor pe suprafata tenului, astfel ca dermatocosmeticele pot dovedi eficienta fara teama ca vor incarca tenul.

In momentul de fata, in portofoliul http://www.acado.ro/cosmetice/primer sunt disponibile urmatoarele tipuri de primere:

Primer incolor pentru machiajul de zi cu zi

Acest produs este extrem de util si versatil, fiind preferat de majoritatea impatimitelor de make-up, datorita texturii si a protectiei pe care o asigura impotriva factorilor externi.

Primerul Facefinity de la Acado este investit cu factor de protectie solara (SPF) 20 si ofera experienta unui mahiaj impecabil prin faptul ca umple liniile fine de expresie, ofera tenului un aspect proaspat si prelungeste durabilitatea machiajului. In urma aplicarii primerului, tenul capata un aspect luminos, iar pelicula rezultata ajuta fondul de ten sa adere mai bine pe zonele de interes.

Primer corector

In masura in care imperfectiunile nu pot fi acoperite doar cu ajutorul unui fond de ten, fie el si blendable, tenul trebuie sa fie ajutat de produse aditionale care sa maximizeze efectele unui fond de ten eficient. Acado recomanda persoanelor cu tenuri acneice si rosiatice primerul corector Outdoorgirl, un produs care matifiaza si uniformizeaza tenul, in timp ce vindeca si acopera imperfectiunile.

Primerul este destinat exclusiv tenurilor acneice, fapt pentru care nu contine ulei, ceea ce il face un excelent produs anticomedogenic. De asemenea, persoanele investite cu un ten rosiatic pot folosi premirele corectoare de roseata Outdoorgirl si Ingrid, care vor estompa, prin nuanta verde recunoscuta pentru neutralizarea nuantei rosiatice, aspectul nedorit al pielii.

Primer iluminator

Produsul se adreseaza tenului uscat, actionand prin netezirea pielii si un aspect radiant. Primerul poate fi la fel de bine folosit si de persoanele care au un ten mixt sau normal, insa utilizarea lui nu este recomandata tenurilor grase, deoarece poate maximiza efectele nedorite ale zonei T, in timp ce incarca porii.

Primerul iluminator Ingrid ofera tenului un glow natural, foarte placut ca estetica, fiind ideal pentru folosirea sa pe timp de iarna, atunci cand tenul este predispus la deshidratare si uscare excesiva.

Spray primer

Acest produs se caracterizeaza printr-o versatilitate ridicata, in sensul in care se preteaza atat aplicarii lui ca strat initial, inainte aplicarii stratului de fond de ten, cat fi la final, prin pulverizarea unui strat fin peste machiajul rezultat, pentru a-i spori rezistenta. In raport cu celelalte tipologii ale primerelor, spray-ul primer se adapteaza oricarui tip de ten, nu contine silicom, uleiuri sau alcool, fiind un excelent produs 2 in 1, insumand efectele unui primer traditional, dar si pe cele ale unui spray fixator. In egala masura, poate fi folosit si pentru simpla revigorare a tenului dupa o zi caniculara.

Primerul este un produs care nu trebuie sa lipseasca din trusa de machiaj a niciunei femei, gratie beneficiilor pe care le aduce tenului prin protejarea acestuia de factori externi si eventuala proliferare a bacteriilor ascunse in ustensilele de machiaj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here