Ce presupune jobul de web developer și ce abilități sunt necesare?

0
869

 

Domeniul IT se află într-o continuă dezvoltare, iar din ce în ce mai multe companii optează pentru colaborarea cu o firmă de recrutare, având astfel garanția obținerii celor mai buni oameni.

Unul dintre joburile cele mai căutate în prezent este cel de web developer.

Jobul îți atribuie responsabilitatea construirii unui site eficient. Întregul proces include atât designul site-ului, cât și performanța lui, scriptingul pe servere și securitatea. De aceea, dacă ești interesat de obținerea unui astfel de job, este esențial să deții o multitudine de abilități tehnice.

Ce abilități îți trebuie pentru a te afla în reperul angajatorilor?

Complexitatea postului generează o listă de abilități ,,cheie” pe care trebuie să le deții dacă îți dorești să ai succes:

  • Pasiune pentru rezolvarea problemelor – Principala ta misiune va fi să identifici problemele și să găsești cât mai repede soluțiile potrivite. Desigur, asta nu înseamnă să trebuie să ai întotdeauna răspunsurile la tine. Totuși, trebuie să fii determinat să înveți întotdeauna lucruri noi și să le aplici.
  • Cunoștințe solide în domeniu – skill-urile tehnice sunt esențiale pentru această poziție, și aici vorbim de numeroase limbaje de programare. Printre cele mai importante limbaje menționăm HTML, CSS, MySQL, JavaScript Fundamentals etc. Dacă ești încă la început, este important să acumulezi cât mai multe cunoștințe de bază în HTML și CSS pentru a putea realiza mai multe sarcini.
  • Capacitatea de a lucra în echipă – Niciodată nu se știe când vei fi nevoit să duci la bun sfârșit un proiect în colaborare cu alți angajați ai companiei. Capacitatea lucrului în echipă este o abilitate pe care oricine ar trebui să încerce să și-o dezvolte cât mai mult. În timp, poți descoperi că îți este mult mai utilă decât te așteptai.
  • Creativitate – Te va ajuta atât în desfășurarea activității de creare a unui site web, cât și în rezolvarea problemelor și lucrul în echipă. Astfel, reprezintă o calitate care nu poate lipsi din lista de skilluri a unui viitor angajat în acest domeniu.
  • Organizarea timpului – Fiecare proiect pe care vei fi nevoit să-l finalizezi va avea un deadline în care trebuie neapărat să te încadrezi. Depășirea lui poate fi un semn al lipsei de profesionalism și nu este privită cu ochi buni de către angajatori.

Concluzii

Un web developer are de efectuat numeroase sarcini, de la crearea unui website până la corectarea erorilor și evaluarea codului. Jobul acesta atrage din ce în ce mai oameni, fiind unul dintre cele mai căutate poziții în industria IT.

Dacă deții un background tehnic și dorești să-ți construiești o carieră în acest domeniu, apelează la serviciile unei companii specializate în recrutare IT. Aceasta te va ajuta să-ți găsești o companie aliniată valorilor și principiilor tale.

De asemenea, dacă ești interesat de reconversie profesională în acest domeniu, această poziție de web developer este o bună opțiune. Acordă timp studiului și dezvoltă-ți cât de mult poți abilitățile. Întotdeauna începutul este mai complicat, însă cu timpul te vei bucura de

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here