Ce mesaj le-a transmis Elena Udrea elevilor si parintilor la inceputul noului an scolar

0
847
scoala-desene

scoala-deseneMinistrul Dezvoltarii, Elena Udrea, le-a transmite, pe blogul sau, un mesaj elevilor la inceputul anului scolar, spunandu-le ca „viata este o competitie care trebuie castigata” si ca au sansa ca, ajutati de parinti si de dascali, sa devina tot ceea ce isi doresc.

„Mult timp, in mintea mea, startul anului scolar echivala cu inceputul anului. Mai simplu, inceperea scolii era ziua cea mai importanta a anului. intotdeauna am privit scoala ca un loc care te formeaza ca om: pe langa invatatura ca atare, extrem de importanta, printre colegi inveti ce inseamna prietenia, competitia si se starneste pofta de cunoastere. Cu toate schimbarile care s-au produs de cand eram eu eleva si pana acum, cred ca imaginea copilului care intra in prima zi la scoala sau care-si revede prietenii dupa o vacanta lunga a ramas aceeasi. O bucurie nedisimulata si o energie specifica doar copilariei”, scrie Udrea pe blog.

Ea considera ca, dupa doi ani de dificultati, „toamna aceasta se simte un reviriment la nivelul societatii in entuziasmul fata de scoala”.

„Poate si pentru ca avem ceva mai multe motive sa fim optimisti. Noul an e un inceput de drum, sper eu, lung si plin de succese pentru invatamantul romanesc”, adauga ea.

Mentionand ca scoala romaneasca a trecut in ultimii ani printr-o etapa dificila, Elena Udrea apreciaza ca, odata cu aplicarea noii Legi a Educatiei, lucrurile se vor imbunatati.

„Pentru prima data, in centrul sistemului de invatamant sunt copiii. Acestia nu mai sunt priviti ca actori secundari ai actului educational, ci ca scop final. Rolul copiilor trebuie sa fie acela de a creste si de a se dezvolta armonios, de a invata deopotriva informatiile necesare pentru a avea un drum lin in viata, dar si cum sa se integreze in societate. Cred ca schimbarea aceasta de paradigma, dinspre invatamantul orientat catre oamenii din sistem spre cel care-i are pe elevi in centrul atentiei, va aduce o imbunatatire semnificativa a scolii romanesti. Sper din toata inima sa nu ne mai confruntam vreodata cu imaginea negativa a Bacalaureatului de vara aceasta. Exista resurse in interiorul nostru, elevi, profesori si parinti, pentru a progresa”, mai scrie Udrea.

Ministrul Dezvoltarii precizeaza ca este firesc ca decidentii guvernamentali sa incerce sa le ofere elevilor conditii bune de studii si profesori pregatiti si motivati.

„Din experienta personala, atunci cand particip la inaugurarea unei scoli renovate de catre MDRT, a unei sali de sport construite pentru vreun liceu sau chiar a unei gradinite pentru prescolari, am senzatia ca reusim sa contribuim activ la dezvoltarea urmatoarei generatii. inconjurata de elevi bucurosi ca au o scoala moderna, un laborator bine dotat, o sala de clasa cu mobilier nou, ma incarc la randu-mi de energie pozitiva”, relateaza Udrea.

Elena Udrea mentioneaza ca doreste sa le transmita un mesaj copiilor: „Le spun si lor ceea ce la randu-mi am fost invatata de parinti: viata este o competitie care trebuie castigata si alergatorul care este primul din pluton ridica stacheta performantei si ii obliga si pe ceilalti sa tina ritmul. Aveti sansa ca, ajutati de parinti si de dascali, sa deveniti tot ceea ce va doriti. Sa aveti parte numai de succes si de bucurii!”.

Udrea are un mesaj si pentru parinti: „Dumneavoastra, dragi parinti, aveti datoria sa fiti puternici si optimisti. La varsta pe care o au acum, copiii au nevoie de toata iubirea si atentia dumneavoastra. Fiti alaturi de ei, incurajati-i catre carte, ajutati-i sa se dezvolte. Oferiti-le sansa de a ajunge oameni de nadejde. Fiti alaturi de dascali pe acest drum al educatiei, care porneste de acasa si se definitiveaza la scoala”. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here