Ce avantaje obții dacă realizezi un audit de mediu al activității pe care o desfășori?

0
1318

Sursa: Pixabay.com

 

Auditul de mediu oferă reale contribuții firmelor prin analizarea politicilor și strategiilor de mediu, determinând noi măsuri de implementare în vederea obținerii performanțelor de mediu.

În esență, auditul de mediu implică un proces de evaluare independent și obiectiv efectuat cu scopul de a identifica gradul de conformare cu legislația de mediu, fiind un punct de referință pentru noile decizii și măsuri de îmbunătățire a activității desfășurate.

Care sunt implicațiile auditului de mediu asupra unui business?

Fiind un instrument de management, auditul are ca scop sprijinirea firmelor în realizarea obiectivelor de mediu stabilite. Prin intermediul auditului de mediu firmele pot să:

  • Stabilească un nou plan de dezvoltare a activității, în concordanță cu directivele noi de mediu;
  • Dețină un control riguros asupra practicilor și acțiunilor de mediu aplicate la nivel organizațional;
  • Identifice neconformitățile cu legislația de mediu în vigoare;
  • Identifice noi obligații de mediu ce derivă din activitatea desfășurată;
  • Îmbunătățească managementul de mediu implementat și identifice măsuri de minimizare a riscurilor de mediu;
  • Eficientizarea activității desfășurate și evaluarea corectă a costurilor de mediu.

Chiar dacă auditul de mediu nu este o cerință legală, societățile economice care pun preț pe protecția mediului și pe sustenabilitate, își iau angajamentul efectuării lui în vederea obținerii unei imagini reale și obiective asupra situației companiei din punct de vedere mediu. În plus, plecând de la această analiză, se pot lua decizii calculate, în beneficiul companiei.

Cum poate fi efectuat auditul de mediu?

Auditul de mediu poate fi efectuat:

  • Intern – întreaga evaluare este realizată de responsabilul de mediu. În esență, acesta este cel care cunoaște și înțelege legislația de mediu, fiind cel care ia decizii și implementează soluții de mediu pentru alinierea activității desfășurate la cadrul legal actual.
  • Extern – auditul de mediu este în acest caz realizat de către companii specializate în protecția mediului. Specialiștii efectuează o analiză obiectivă asupra tuturor proceselor operaționale desfășurate, identificând neconformitățile sau riscurile de mediu care pot afecta bunul mers al business-ului. În urma auditului, specialiștii de mediu propun soluții și măsuri corective sau de îmbunătățire a activității, astfel încât să garanteze obținerea unor performanțe înalte de mediu.

Vrei să îți îmbunătățești performanța de mediu la nivel de business?

Simplu. Apelează la companii specializate în protecția mediului, care oferă consultanta de mediu.

Beneficiind de sprijin din partea specialiștilor, vei putea deține un avantaj competitiv în domeniul în care activezi. Practic, vei putea implementa cele mai bune soluții de mediu și te vei asigura de alinierea activității la reglementările legale și îndeplinirea tuturor obiectivelor propuse.

 

Dacă ai nevoie de consultanță de mediu, apelează cu încredere la firma EnviroCons. Aceasta îți pune la dispoziție un portofoliu variat de servicii și soluții de mediu, garantând o creștere a performanțelor de mediu la nivel organizațional.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here