CCIB promoveaza schimburile comerciale si cooperarea economica cu mediul de afaceri din Bulgaria

0
802

Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), in parteneriat cu BULEXPO AA&Co, companie bulgara specializata in promovarea relatiilor economice internationale a organizat, la Centrul de Afaceri al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, un Forum de Afaceri destinat dezvoltarii cooperarii economice dintre cele doua tari.

Au participat reprezentanti a 15 companii bulgare producatoare si furnizoare de produse si servicii, interesate atat in vanzari cat si in cooperare economica cu firme din Romania, din diverse domenii de activitate cum ar fi: industria alimentara, agricultura, utilaje agricole, produse electrocasnice, componente pentru instalatii sanitare, industria textila (produse pentru copii, lenjerie si confectii textile pentru adulti, turism etc), precum si reprezentanti ai mediului de afaceri bucurestean.

Salutand delegatia bulgara, presedintele CCIB, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, a mentionat importanta pe care o acorda Camera bucuresteana promovarii contactelor economice intre mediile de afaceri din cele doua tari vecine. „Constatand interesul celor prezenti pentru produsele bulgaresti, apreciem ca am putea organiza impreuna in Bucuresti Saptamana produselor de larg consum din Bulgaria, sub forma unei expozitii care sa permita atat specialistilor, cat si publicului larg cunoasterea acestora”, a declarat presedintele CCIB.

Exprimand satisfactia pentru modul in care a fost organizat evenimentul, Eleonora Petrova, director Bulexpo AA&Co Sofia, a propus permanentizarea colaborarii cu CCIB si semnarea unui Acord cadru de cooperare intre cele doua institutii.

La 31 octombrie 2015 (date disponibile), Bulgaria ocupa locul 10 intre partenerii comerciali al Romaniei, cu o valoare a schimburilor de 3,1 miliarde euro, din care exporturile in aceasta tara s-au cifrat la 1,5 miliarde euro, iar importurile romanesti la 1,6 miliarde euro, Bulgaria fiind saptea piata de desfacere pentru marfurile romanesti, cu o pondere de 3,3% din exportul total si a unsprezecea piata de origine pentru marfuri intrate in Romania, cu o cota de piata de 3%. La 31 octombrie 2015, in tara noastra erau inregistrate 2.105 firme cu capital bulgar, cu 97 mil. euro capital social subscris, Bulgaria ocupand locul 29 in topul investitorilor straini Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here