CCIB promoveaza proiectele de cooperare pe piata Orientului Mijlociu

0
948

Recent, Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB) a organizat, in parteneriat cu Ministerul Economiei si EximBank, cea de a doua editie a „Zilei oportunitatilor de afaceri”, dedicata de aceasta data Republicii Arabe Egipt, Regatului Hasemit al Iordaniei si Republicii Liban.

„Activitatea de comert exterior poate fi amplificata semnificativ prin implicarea in proiecte de cooperare, indeosebi in domeniul industrial, mai ales ca Romania are experienta in domeniu si o excelenta carte de vizita in lumea araba”, a declarat cu acest prilej prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, presedintele Camerei bucurestene.

in cadrul acestui eveniment, oamenii de afaceri au avut posibilitatea de a se intalni intr-un cadru structurat cu factori decizionali si reputati specialisti in comert exterior din Ministerul Economiei, precum si cu atasatii economici ai Egiptului si Iordaniei. Tendintele in comertul exterior cu spatiile amintite; accesul pe aceste piete (bariere tarifare si netarifare, regulamente, standarde, legislatie in domeniul proprietatii intelectuale, avize si autorizatii necesare pentru admiterea pe piata a  produselor); regimul achizitiilor publice si participarea la licitatii pe proiecte, oportunitati de afaceri si investitionale au fost principalele teme dezbatute. Pot fi dezvoltate proiecte de succes in domenii precum: constructii navale, complexe industriale in domeniul industriei chimice si petrochimice, industria agro-alimentara, constructii si materiale de constructii, industria farmaceutica.

Participanta la eveniment, Corina Vulpes, director in cadrul EximBank, a prezentat strategia si instrumentele bancii pentru sustinerea exportatorilor romani din sectorul IMM.

Urmatoarea editie a Zilei oportunitatilor de afaceri va fi dedicata dezvoltarii relatiilor economice cu tarile din zona magrebiana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here