CCIB promoveaza oportunitatile de afaceri oferite de Australia si Marea Britanie

0
1067

Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB) a organizat, in parteneriat cu Ministerul Economiei si EximBank, cea de a cincea editie a „Zilei oportunitatilor de afaceri”, dedicata de aceasta data Australiei si Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord.

„Am ales aceste doua tari datorita unor elemente comune: ambele fac parte din Grupul tarilor cu economie dezvoltata – G20, a carui presedintie este detinuta de Australia, sunt tari in care se foloseste limba engleza, iar comunitatile de romani existente atat in Australia, cat si in Marea Britanie, pot contribui la dezvoltarea relatiilor comercial-economice cu tara de origine”, a subliniat in deschiderea seminarului prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, presedintele Camerei bucurestene.

In cadrul acestui eveniment, oamenii de afaceri au avut posibilitatea de a se intalni intr-un cadru structurat cu: Marcel Bogdan Pandelica, secretar de stat in cadrul Ministerului Economiei, Excelenta Sa Jenny Polyxeni Bloomfield, ambasadorul extraordinar si plenipotentiar al Australiei pentru Romania, Ovidiu Demetrescu, vicepresedinte al Camerei de Comert Marea Britanie-Romania, precum si cu reputati specialisti in comert exterior.

Principalele subiecte abordate au vizat: situatia actuala si tendintele in comertul exterior cu spatiile amintite; oportunitatile de crestere a accesului produselor si serviciilor romanesti in Australia si Marea Britanie; identificarea domeniilor in care pot fi dezvoltate proiecte in cooperare, inclusiv pe terte piete, tinand seama de pozitiile geostrategice ale acestor tari; produse si servicii, inclusiv de finantare si garantare menite sa sprijine demersurile de internationalizare ale companiilor romanesti. in cadrul discutiilor s-a subliniat ca exista potential pentru dezvoltarea unor parteneriate de succes in: infrastructura, inclusiv turistica, biotehnologii, petrol si gaze, agricultura, tehnologie alimentara, procesarea alimentelor.

Participanta la manifestare, Corina Vulpes, director in cadrul EximBank, a prezentat serviciile si instrumentele bancii pentru sustinerea exportatorilor romani.

Evenimentul face parte din strategia CCIB de promovare a oportunitatilor oferite de piete cu potential.

Seria seminariilor „Ziua oportunitatilor de afaceri” a debutat anul trecut in septembrie, cu o editie dedicata SUA, urmata de evenimente care au vizat Orientul Apropiat, regiunea magrebiana si respectiv, spatiul balcanic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here