CBRE a preluat administrarea clădirii de birouri U-Center 1, deținută de Pavăl Holding

0
779

 

 

București, 23 octombrie 2023 – CBRE, lider global pe piața de consultanță imobiliară, a devenit administratorul clădirii de birouri U-Center 1, dezvoltată de Forte Partners și deținută în prezent de Pavăl Holding, și va gestiona toate aspectele proprietății în relația cu chiriașii, subcontractorii și cu autoritățile.

 

Clădirea de birouri U-Center 1, aflată la prima fază de dezvoltare dintr-un amplu proiect imobiliar, este prima din România care a primit certificarea internațională WELL CORE, la nivel Platinum. Proiectul îmbină sănătatea și bunăstarea angajaților cu eficiența energetică. Printre companiile prezente în clădire se numără Endava, Booking Holdings, UP Romania, BT Stup, DCS plus.

 

U-Center 1 are o suprafață de 31.000 mp GLA și deține, de asemenea, certificarea LEED v4 PLATINUM. Situată în vecinătatea Parcului Tineretului, clădirea de birouri dispune de spații verzi interioare și exterioare vaste și este foarte bine conectată la toate celelalte zone din București, cu un acces foarte rapid la metrou. Printre facilitățile puse la dispoziția chiriașilor se află o sală de fitness, un sistem modern și flexibil de management al clădirii (BMS), o aplicație hands free pentru acces și sistem de management al parcării.

 

„U-Center 1 este prima clădire de birouri din România certificată WELL CORE v2 PLATINUM, ceea ce se traduce prin standarde ridicate și un mediu de lucru care asigură confortul tuturor angajaților companiilor pe care le găzduim. Dispune de facilități tehnologice excelente, iar sala de fitness existentă, precum și parcul Tineretului sunt avantaje extraordinare pentru starea de bine a celor care vin la birou. Ne bazăm pe experiența CBRE pentru a gestiona clădirea și comunitatea ei, astfel încât chiriașii noștri să simtă valoarea adăugată a faptului că operează în U-Center 1”, a declarat Andreea Druga, Managing Director, Dedeman Office Division.

 

De la preluarea administrării realizată la începutul anului, U-Center 1 a beneficiat de know-how-ul și abordarea de tip platformă a CBRE, trecând prin procese de optimizare și maximizare a calității pentru serviciile de Facility management, Cleaning și Security, eficientizarea consumului energetic, creșterea gradului de reciclare a deșeurilor, și i s-au atribuit indicatori clari și măsurabili de performanță pentru toate acestea. Comunitatea chiriașilor U-Center 1 beneficiază de evenimente și workshop-uri diverse, de la grădinărit la reciclare și la muzică clasică, totul condimentat cu o stare de bine în recepție și spațiile comune indusă auditiv și vizual.

 

„Am privilegiul de a fi preluat responsabilitatea pentru administrarea clădirii de birouri U-Center 1. Abordarea noastră este una ancorată în ospitalitate, cu o viziune clară de a asigura un nivel de servicii asemănător unei „experiențe hoteliere de 5 stele”. Obiectivul meu este simplu, dar fundamental: să mențin relațiile cu companiile chiriașe și cu angajații acestora la un nivel de excelență foarte ridicat. Nevoile și confortul acestora se află în centrul mandatului nostru.”, a adăugat Răzvan Stoica, Account Director PM Offices, CBRE România.

 

Departamentul de Property Management al CBRE România are în managementul său un total de 1,2 milioane mp de spații, atât de office, ce include 38 de clădiri de birouri, cât și de retail și rezidențial premium.

 

Compania oferă transparență și eficientizează întregul proces de administrare, utilizând tehnologia pentru servicii ce țin de aspectele financiare, pentru automatizarea înregistrărilor de solicitări ale chiriașilor pentru serviciile de asistență și transmiterea către lista de furnizori agreați, construirea și gestionarea comunității și nu în ultimul rând raportare.

 

„Valoarea unui property manager se vede mai ales în cazul clădirilor aflate la extreme – fie cele de generație mai veche, dar cu provocări diverse care ne solicită experiența, fie cele recent dezvoltate, care dispun de cele mai noi soluții de tehnologie, de proiectare și construcție cum este cazul U-Center 1, care ne fac să fim mereu creativi și inovatori pentru a reuși să optimizăm chiar și acolo unde deja există eficiență. Dacă ne concentrăm exclusiv pe segmentul de clădiri de birouri din Romania, între 18% și 23% din totalul costului de administrare este generat de consumul de utilități. Acest lucru duce la nevoia de a identifica în primul rând acele îmbunătățiri care pot fi implementate astăzi. Pavăl Holding are o viziune foarte clară asupra fiecărui imobil din portofoliul companiei, iar acest lucru facilitează o colaborare excelentă”, explică Valeriu Toma, Head of Property Management, CBRE România.

 

CBRE monitorizează deja de câțiva ani toate consumurile celor peste 10.000 de clădiri din Europa, aflate în gestiunea sa, prin platforma ESG CBRE Deepki. Aceasta pune la dispoziție un număr impresionant de date, care pot fi analizate, începând de la un spațiu specific dintr-o clădire, până la un ansamblu foarte mare de tipul unui portofoliu de clădiri sau grupaje de mii de clădiri. De exemplu, datele ESG CBRE Deepki au arătat că la nivelul anului trecut, deși datorită măsurilor agresive implementate consumul de energie electrică a scăzut în medie cu 27%, costul a coborât în medie cu doar 3%, iar în multe cazuri chiar a crescut, pe fondul contextului economic și geopolitic.

 

Pavăl Holding este cea mai mare companie antreprenorială din România, care deține Dedeman și multiple alte investiții locale. Strategia companiei este bazată pe identificarea oportunităților de investiții cu impact în societate, dincolo de profiturile acționarilor. Investițiile Pavăl Holding sunt plasate în sectoare diverse, precum comerțul cu amănuntul (DIY), imobiliare, private equity, agricultură, automotiv, în baza oportunităților strategice de dezvoltare pe termen lung în diverse industrii și arii geografice.

 

Fondată în 2014 la București, Forte Partners a devenit rapid unul dintre cei mai importanți dezvoltatori imobiliari de pe piața din România. A finalizat și livrat cu succes clădiri de birouri de ultimă generație, cum ar fi Clădirea Ștefan cel Mare, The Bridge (format din 3 faze), dar și proiecte rezidențiale, precum Parcul Aviației. Totodată, compania are în plan dezvoltarea multor alte proiecte.

 

 

 

Despre CBRE Group, Inc.

CBRE Group, Inc. (NYSE: CBRE), o companie listată în Fortune 500 și S&P 500 cu sediul în Dallas, este cea mai mare firmă de servicii și investiții imobiliare comerciale din lume (pe baza veniturilor din 2022). Compania are peste 115.000 de angajați care deservesc clienți din mai mult de 100 de țări. În România, CBRE deservește o gamă diversă de clienți cu o suită integrată de servicii, inclusiv facilități, tranzacții și management de proiect; gestionarea proprietății; gestionarea investițiilor; estimare și evaluare de proprietăți; leasing imobiliar; consultanță strategică; vânzări de proprietăți; servicii ipotecare și servicii de dezvoltare. Pentru mai multe informații vizitați www.cbre.ro sau pagina de LinkedIn CBRE Romania

 

 

Contact:
Razvan Ionescu, Marketing Manager, +400 745 208 891, [email protected]

CBRE Romania Linkedin, Facebook & YouTube

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here