Categorii moderne de sticlă termorezistentă

0
2434

Sticla termorezistentă este mai frecventă decât ne-am putea imagina chiar în casele noastre.

Poate nu ați băgat de seamă până acum, dar nicio ușă de cuptor nu ar rezista dacă nu ar fi confecționată dintr-un tip de sticlă specială capabil să suporte temperaturi înalte de câteva sute de grade Celsius vreme de două, trei sau chiar mai multe ore.

Sticla termorezistenta este utilizată în principal la fabricarea ușilor de șemineu, a cuptoarelor de aragaz clasice sau a cuptoarelor electrice, inclusiv pentru realizarea ușilor de sobe moderne.

De asemenea, panouri de sticlă termorezistentă se pot folosi cu brio în amenajările interioare pentru fațetarea acelor pereți care se găsesc lângă sursele de încălzit cu degajări mari de căldură.

Sticla rezistenta la foc și temperaturi înalte realizată la Glas Expert rezistă până la 600 de grade Celsius și poate suporta o diferență de temperatură pe suprafața ei de până la 240 de grade Celsius

Există mai multe clase de sticlă termorezistentă

  • Sticlă termorezistentă clasa E – acel tip de sticlă caracterizat prin faptul că prezintă protecție la foc și fum fără însă a putea fi și un izolat termic.

Este o categorie de sticlă ce poate să se monteze pe diverse rame de aluminiu sau lemn, de aceea se folosește pentru panouri separatoare fixe sau mobile, luminatoare și fațade de imobile. Se poate lamina, serigrafia și chiar satina, dacă beneficiarii doresc acest lucru.

  • Sticlă termorezistentă clasa EW – acel tip de sticlă care prezintă protecție la foc și fum și reduce radiația termică emisă de focar datorită unor depuneri speciale pe una dintre suprafețele ei.

Aceasta de categorie de sticlă se poate utiliza atât la amenajările interioare cât și la cele exterioare, grosimea standard fiind de 0,6 cm, iar dimensiunea maximă la care se poate produce un panou de 4 m x 2 m. Având proprietatea de a rămâne transparentă chiar și în cazul în care se declanșează un foc, poate să fie utilizată ca un bun termoizolant.

Fiind extrem de versatilă este perfectă pentru panouri de separare, uși rezistente la foc virgulă luminatoare de mansardă, fațadele imobilelor moderne.

  • Sticlă termorezistentă clasa EI – este acel tip de sticlă care are protecție la foc și fum, dar și proprietăți izolatoare termic și față de focar deosebite, deoarece este realizată din două sau mai multe foi securizate care au între ele un gel transparent care se activează la o anumită temperatură dată.

În concret, gelul respectiv reacționează la căldură și se solidifică transformându-se într-o barieră eficientă împotriva radiațiilor termice degajate de sursa de căldură respectivă. Cu cât numărul straturilor de gel este mai mare, cu atât protecția împotriva căldurii este mai bună.

De asemenea, acest tip de sticlă termorezistentă multistrat cu gel rezistă foarte bine și la umiditate, deoarece este sigilată și perimetrial. Ea se fabrică de regulă cu grosimi cuprinse între 1,6 cm și 5,8 cm.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here