Case la pret de apartamente in Capitala

0
735

Tot mai multi romani opteaza pentru o casa pe pamant, in defavoarea apartamentelor la bloc. Printre avantajele incontestabile ale locuirii la casa se numara: suprafata utila mai generoasa, mai mult confort pentru fiecare membru al familiei, mediu mai putin polat, absenta vecinilor zgomotosi si a facturilor mari la utilitati, risc seismic mai mic si altele.

Daca pana de curand costul de achizitie sau de construire al unei case era de obicei mai mare decat cel al unui apartament, in ultimii ani, scaderea preturilor terenurilor si a costurilor de constructie au condus la un echilibru, preturile caselor noi devenind mult mai accesibile.

In topul preferintelor celor care sunt in cautarea unei locuinte se regasesc apartamentele si casele cu 3 camere. Preturile pentru cele doua tipuri de imobile nu difera foarte mult, astfel incat varianta achizitionarii unei case pe pamant este mai accesibila.

De exemplu, o casa cu 3 camere si 100 metri patrati suprafata utila, aflata in comuna Tunari se vinde pe portalul imobiliar MagazinuldeCase.ro cu 62.000 de euro, pret in care este inclus si terenul de 150 metri patrati. Tot in suburbiile din nordul capitalei, in Chitila, o casa cu 3 camere si suprafata utila 111 metri patrati este scoasa la vanzare pentru 77.000 de euro. Observam astfel un pret mediu de 70.000 de euro pentru locuintele din nordul Capitalei si imprejurimi. Nici ofertele de la dezvoltatori nu difera prea mult, o vila cu 4 camere in Pipera putand fi achizitionata cu 85.000 de euro.

In acelasi timp, preturile apartamentelor cu 3 camere din nordul Bucurestiului variaza intre 65.000-80.000 (pentru zona Bucurestii Noi) si 90-100.000 de euro (Pipera-Tunari).

Partea de sud a capitalei este zona cu o expansiune spectaculoasa anul acesta. Se construiesc atat case cat si blocuri noi intr-un ritm accelerat. Asadar oferta de locuinte noi este mare, iar preturile medii pentru o casa cu 3 camere variaza intre 65.000 si 80.000 de euro, in functie de amplasamanet si utilitati. Un apartament cu 3 camere in aceeasi zona poate fi achiztionat cu cel putin 60.000 de euro.

In prezent, zona de vest a Capitalei este din ce in ce mai cautata de catre proprietari si dezvoltatori imobiliari. Cartierele Crangasi, Drumul Taberei si Militari sunt apreciate in special pentru accesul facil la punctele de interes. Si in afara municipiului, oferta este la fel de bogata, Bragadiru, Domnesti si Magurele fiind printre cele mai populate imprejurimi ale Capitalei. In aceste zone, o casa cu 3 camere poate fi achzitionata cu un pret mediu de 65.000 de euro, in timp ce un apartament cu 3 camere poate fi achizitionat cu acelasi pret mediu de 65.000 de euro.

In zona est si imprejurimi, costurile pentru case cu 3 camere au o medie de 70.000 de euro , in timp ce un apartament cu 3 camere in Titan, Vitan, Muncii sau Pantelimon poate fi achizitionat cu 60-70.000 de euro.

Tinerele familii cu copii sunt din ce in ce mai atrase de ofertele de case noi in apropierea Bucurestiului, dar si pensionarii care au apartamente in Bucuresti opteaza pentru vanzarea acestora si se muta in case cu suprafete de 100 – 150 mp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here