Candidatul comunist a castigat alegerile locale la Chisinau – rezultate preliminare

0
671

Candidatul comunist la Primaria Chisinaului, Igor Dodon, a obtinut 52 la suta din voturi, in timp ce primarul in exercitiu, liberalul Dorin Chirtoaca, a fost votat de 43 la suta dintre alegatori, potrivit rezultatelor anuntate dupa numararea a 99 la suta din voturi, informeaza ProTV Chisinau.

Conform rezultatelor preliminare, Dodon va deveni primar al capitalei moldovene din primul tur de scrutin.

In Consiliul municipal Chisinau, Partidul Comunistilor a obtinut 49,09 la suta din voturi, iar Partidul Liberal, 29,8 la suta, conform rezultatelor anuntate dupa numararea a 90 la suta din voturi. Pe locul al treilea s-a clasat Partidul Liberal Democrat, cu 12,8 la suta din voturi, in tmp ce Partidul Democrat din Moldova a obtinut 2,7 la suta din voturi.

Rezultatele preliminare sunt radical diferite de cele anuntate de un exit-poll difuzat duminica seara, imediat dupa inchiderea urnelor.

Rezultatul final al sondajului la iesirea de la urne indica o victorie din primul tur a candidatului liberal, cu 52,7 la suta din voturi si il credita pe Igor Dodon cu 41 la suta din voturi. Acelasi sondaj, realizat de Centrul de investigatii sociologice CBS-AXA, Institutul de Politici Publice (IPP si Institutul European de studii politice din Moldova (IESPM), la comanda postului de televiziune Publika TV, arata ca Partidul Comunistilor ar fi obtinut 40,3 la suta din voturi in Consiliul municipal, urmat de Partidul Liberal, cu 37,7 la suta, si Partidul Liberal Democrat, cu 15,4 la suta.

Republica Moldova a organizat duminica alegeri locale, pentru desemnarea a 898 de primari de localitati si 11.740 de consilieri locali. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here