Campania „Dăruiește Lumină”: E.ON a dublat cantitatea de energie donată pentru patru spitale și centre de îngrijire a persoanelor vulnerabile

0
531

 

  • Cantitatea donată în acest an, cu sprijinul utilizatorilor de rețele sociale, ajunge astfel la 1.000.000 kWh, cea mai mare cantitate oferită din cele zece ediții ale campaniei;
  • Fiecare apreciere sau redistribuire a unei postări a însemnat 100 kWh energie pentru instituția aleasă;
  • Începând din 2015, E.ON a donat, cu ajutorul românilor, 3.250.000 kWh energie către 75 de instituții și 3.300 de familii cu venituri reduse;

 

 

E.ON Energie România a dublat cantitatea donată în cadrul campaniei „Dăruiește Lumină”, de la 500.000 kWh la 1.000.000 kWh, energie care ajunge la patru spitale și centre de îngrijire a persoanelor vulnerabile din Cluj Napoca, Bacău, Târgu Mureș și Simeria, o cantitate record, cea mai mare din cele cele zece ediții desfășurate începând cu 2015.

 

Campania s-a desfășurat cu implicarea celor 10.000 de utilizatori de rețele sociale care și-au manifestat aprecierea pentru aceste instituții. Astfel, Institutul Oncologic „Prof. dr. Ion Chiricuţă” Cluj Napoca – Secția Oncopediatrie va primi 277.700 kWh, Căminul de Vârstnici din Târgu Mureș 195.600 kWh, Centrul de Pedagogie Curativă din Simeria 294.500 kWh, iar Asociația „Lumina” din Bacău, cu primul centru din România dedicat exclusiv îngrijirii paliative a copiilor, va primi 232.200 kWh. Aceste cantități de energie vor fi scăzute din facturile de energie electrică sau gaze naturale ale celor patru instituții.

 

Din cantitatea totală donată, 200.000 kWh reprezintă echivalentul energiei pe care angajații E.ON au adunat-o străbătând Via Transilvanica în această toamnă, însumând 8.300 de kilometri și un total de 11 milioane de pași.

 

În cadrul ediției cu numărul zece a campaniei, pe pagina „Dăruiește Lumină“ de pe platformele Facebook, TikTok și Instagram au fost urcate videoclipuri și postări despre fiecare dintre aceste instituții, iar fiecare comentariu de încurajare, apreciere sau redistribuire a respectivei postări a echivalat cu 100 kWh, energie donată instituției alese, fără ca pe utilizatorul de rețele sociale să îl coste nimic.

 

Campania din acest an a adus și o premieră: în cele patru instituții au fost montate instalații inteligente de iluminat, astfel încât fiecare copil, vârstnic sau bolnav din aceste așezăminte să simtă sărbătoarea de Crăciun. În plus, la fiecare 100 de interacțiuni pentru una dintre instituții, o instalație smart de iluminat festiv s-a aprins în timp real, iar beneficiarii de acolo au putut să se bucure de suportul comunității „Dăruiește Lumină”.

 

Începând cu anul 2015 și până în prezent, E.ON a oferit prin intermediul campaniei „Dăruieşte Lumină” peste 3.250.000 kWh energie pentru 75 de instituții și 3.300 de familii cu venituri reduse.

 

De la intrarea pe piaţa de energie din România, E.ON a susţinut cu peste 20 de  milioane de euro numeroase proiecte de responsabilitate socială în comunităţile în care îşi desfăşoară activitatea, numărul total al beneficiarilor acestor iniţiative fiind de aproximativ 600.000.

 

 

 

 

 

 

Despre E.ON Energie România

E.ON Energie România, membră a Grupului german E.ON, este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate şi soluţii energetice având un portofoliu variat format din circa 3,4 milioane de clienţi, atât rezidenţiali, cât şi companii şi municipalităţi. Grupul E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a 19 ani. De la intrarea pe piaţa din România, E.ON a investit circa 2,2 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 3,37 miliarde de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here