Campact și #Aufstehn se alătură campaniei pentru salvarea pădurilor

0
1566

Organizații similare de-clic din Europa se alătură campaniei pentru salvarea pădurilor românești. Campact, organizație de campaigning din Germania și #Aufstehn, Austria s-au alăturat campaniei inițiată de de-clic în luna decembrie 2016, prin care se solicită FSC (Forest Stewardship Council) să retragă definitiv certificatul de sustenabilitate acordat companiei Holzindustrie Schweighofer.

În luna decembrie FSC (Forest Stewardship Council) și-a încheiat ancheta internă cu prvire la Holzindustrie Schweighofer și a concluzionat că aceștia au tăiat lemn ilegal și au încălcat legile României. FSC a hotărât să acorde companiei o perioadă de probă de 3 luni, după care va lua în considerare dacă se va dezasocia definitiv de acest brand sau nu.

Până acum, peste 130.000 de oameni din Germania si din Austria s-au alăturat vocilor celor peste 30.000 de membri ai comunității de-clic, care cer ca Schweighofer să simtă niște consecințe reale ale felului nesustenabil în care a exploatat pădurea.

Petițiile pot fi consultate la următoarele adrese:

#Aufstehn: https://actions.aufstehn.at/kein-guetesiegel-fuer-baeren-vertreibung?s=d

Campact: https://www.campact.de/baeren/

de-clic: http://facem.de-clic.ro/fsc_suspenda_certificarea

“Austria și Germania sunt principalele țări din Europa care importă lemn de la Schweighofer. EIA (Environmental Investigation Agency) scria într-o investigație că numai în 2014, Austria a importat lemn românesc în valoare de 56,8 milioane de euro, iar Germania de 2,5 milioane de euro. Faptul că cetățeni ai aceste două țări s-au hotărât să-și asume un punct de vedere împotriva Schweighofer demonstrează cât de importante sunt pădurile României în contextul european.” a declarat Raluca Veștemeanu, coordonator al campaniei din partea de-clic.

Katrin Beushausen, campaigner al Campact care coordonează campania FSC în Germania ne-a spus: “Consumatorii germani vor să poată avea încredere în standardele FSC. Pentru a putea face acest lucru, trebuie să fie clar că FSC nu tolerează tăieri ilegale, distrugerea pădurilor și a habitatelor naturale ale speciilor protejate – în România sau oriunde în lume. Ne bucurăm că putem lucra cu societatea civilă din România și Austria pentru a arăta lumii că oamenii din diverse țări se pot uni împotriva puterii corporațiilor.”

Nelson, campaigner la #aufstehn a declarat: “Este inacceptabil ca o companie austriacă implicată în tăieri ilegale să dețină o certificare FSC. Ca membri activi ai societății civile austriece este responsabilitatea noastră să arătăm publicului austriac cum Schweighofer este implicat în exploatarea nesustenabilă a pădurilor românești, care amenință dispariția ultimilor urși bruni protejați.”

În data de 7 februarie, de-clic va organiza împreună cu Campact și #aufstehn un eveniment și o înmânare de semnături la sediul FSC din Bonn, Germania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here