Camera bucureșteană a premiat firmele din sectorul 1

0
839

 

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), cu sprijinul Primăriei de sector, a organizat în Aula Carol I din sediul său istoric Topul firmelor din sectorul 1, pentru a sărbători performanțele în afaceri ale companiilor din această unitate administrativ-teritorială. La Gala de înmânare a premiilor au participat, alături de manageri ai celor mai performante companii din sector, Clotilde Armand, primarul sectorului 1, alți reprezentanţi ai Primăriei, precum și ai Agenției Române pentru Investiții și Comerț Exterior (ARICE).

„Companiile laureate au realizat o cifră de afaceri cumulată de 341 miliarde lei (cca. 69 mld euro) și un profit din exploatare de 39 miliarde lei (adică cca. 8 mld euro), cifre care plasează acest sector pe prima poziție în competiția economică cu celelalte unități administrativ teritoriale din capitală – la distanță semnificativă de cel de al doilea clasat – și pe o poziție superioară foarte multor județe din țară”, a precizat Iuliu Stocklosa, președintele Camerei bucureștene, în deschiderea Galei.

Anul acesta, la nivelul sectorului 1 au fost premiate 4.012 firme (30% din totalul celor calificate), în cadrul a șapte secțiuni. 51% dintre firmele laureate s-au calificat pentru etapa pe municipiu a Topului, iar 47% dintre acestea sunt situate pe primele trei locuri ale clasamentului la nivelul Capitalei.

În ceea ce priveşte structura pe domenii de activitate, cele mai multe companii premiate de Camera bucureşteană în sectorul 1 activează în domeniul serviciilor (39,8% din total), fiind urmate de firmele din domeniul comerţului (29,4%) şi de cele cu profil industrial (10,7%). Construcţiile concentrează 6,8% dintre firmele premiate, cercetarea-dezvoltarea şi high-tech-ul – 7%, turismul – 4,8%, în timp ce doar 1,5% provin din agricultură, silvicultură şi pescuit.

„Dumneavoastră sunteți cei care dezvoltați economic sectorul, în timp ce noi suntem responsabili să furnizăm servicii de calitate și să întreținem imaginea de marcă pe care o oferiți clienților, acționarilor, furnizorilor și angajaților dumneavoastră”, a declarat Clotilde Armand, primarul sectorului 1, felicitând laureații pentru rezultatele economice obținute. „Adevărata revoluție adusă de echipa actuală este rapiditatea cu care am dezvoltat proiecte de investiții majore, pe primul loc fiind cele din domeniul energiei. O să vă dau un singur exemplu: avem ambiția de a deveni prima unitate administrativ teritorială din România     care-și va produce singură întreaga cantitate de energie pe care o consumă”, a punctat edilul sectorului 1.

„Din partea noastră, a Agenției Române pentru Investiții și Comerț Exterior (ARICE), aveți tot sprijinul necesar pentru a vă îmbunătăți performanțele și a vă internaționaliza afacerile, participând la programele guvernamentale gestionate de Agenția noastră”, a declarat Stelian Samson, directorul Direcției Promovarea Exportului din cadrul ARICE, punctând importanța comunității de afaceri a Capitalei.

Pe lângă distincţiile acordate pentru rezultatele economice obţinute în anul 2022, în cadrul evenimentului au fost decernate premii speciale Primăriei Sectorului 1, Agenției Române pentru Investiții și Comerț Exterior și unor companii din diverse domenii de activitate.

Următorul eveniment din serie, Topului firmelor din București, va avea loc miercuri, 25 octombrie a.c., în Aula Carol I a Palatului CCIB și va reuni cele mai performante companii din Capitală.

Biroul de Presă al CCIB

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here