Cabinetul ministrului Mediului, Borbely, a fost asaltat de membri ai Greenpeace care au intrat cu forta in cabinetul acestuia

0
775
vertij-padure-verdeata-ARHIVAFOTO

vertij-padure-verdeata-ARHIVAFOTOMai multi membri Greenpeace au fortat intrarea in Ministerul Mediului, au reusit sa treaca de jandarmul de la poarta si au intrat in biroul ministrului Mediului, unde au protestat fata de proiectul Rosia Montana, doi dintre ei legandu-se cu un lant de caloriferul din birou.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat marti ca a avut o discutie cu reprezentantii Greenpeace care au intrat cu forta in biroul sau, precizand ca doi dintre ei sunt legati de calorifer si ca le va cere sa plece pentru ca va trebui sa-si continue activitatea.

 

Ministrul Mediului a precizat ca protestatarii i-au cerut sa le spuna ce e cu Rosia Montana. „Eu sunt un om amabil si chiar daca au depasit toate prevederile legale, pentru ca s-au legat cu lanturi de calorifer si s-au asezat acolo, am avut o discutie de trei sferturi de ora si le-am explicat punctul meu de vedere care este foarte clar inca de la preluarea mandatului: nu propun un aviz de mediu decat daca sunt suta la suta convins ca nu dauneaza mediului”, a declarat Laszlo Borbely. El le-a mai spus protestatarilor ca studiul de impact nu este finalizat si ca nu poate spune acum cand va merge la Guvern cu o propunere, pentru ca mai sunt „doua – trei probleme de rezolvat”.

„Au cerut sa le spun clar ca sunt impotriva proiectului. Le-am zis ca e in analiza. Stau la mine in birou, nicio problema, e in desfasurare activitatea. Dupa o anumita perioada o sa le cerem sa plece. A fost un dialog, le-am zis ca daca pot sa vina cu sugestii, argumente tehnice, le stau la dispozitie”, a mai spus ministrul. El a mentionat ca doi dintre reprezentantii Greenpeace s-au legat de calorifer, precizand ca „e in stilul lor”.

„Au intrat in timpul unei discutii. si-au dat si ei seama ca pozitia mea este una corecta, dar ei au mandat. Eu am fost amabil si nu am inceput sa fac scandal. Acum avem o convietuire pasnica in birou”, a mai spus Laszlo Borbely. Demnitarul a recunoscut ca protestatarii au intrat in biroul sau in timp ce era intr-o discutie. „imi continui activitatea, probabil e ziua portilor deschise la Ministerul Mediului”, a glumit ministrul. Surse din Ministerul Mediului au declarat, marti, pentru MEDIAFAX, ca „mai mult de 20 de tineri”, activisti ai organizatiei Greenpeace, „au dat buzna” in minister, jandarmul de la poarta neputand sa-i opreasca pe toti.

„Oamenii au trecut de paznic si au urcat in biroul ministrului, unde se afla si acum, fie in birou, fie in anticamera la secretariat si asteapta cu pancarte impotriva Rosiei Montane, probabil sa vina presa sau politia”, au declarat pentru MEDIAFAX surse din Ministerul Mediului. in jurul orei 11.30, cand activistii Greenpeace au intrat in birou, ministrul era intr-o intalnire. Membrii Greenpeace au fost legitimati de jandarmii care au ajuns la fata locului. Protestul s-a incheiat dupa ce activistii au fost convinsi sa plece de bunavoie. Potestatarii si-au transmis mesajul dupa care au inteles sa plece si sa nu blocheze activitatea institutiei, prezenta lor in biroul ministrului si in secretariatul cabinetului fiind evident perturbatoare, a declarat, pentru MEDIAFAX, o sursa din minister.

Potrivit acesteia, protestul a decurs absolut pasnic, la fel si interventia Jandarmeriei. „Singurul moment spectaculos a fost atunci cand cei de la Jandarmerie au taiat lanturile cu care o parte dintre ei se legasera de un calorifer in cabinet”, a mai declarat sursa citata. La momentul transmiterii acestei stiri ultimii cativa protestatari erau legitimati de jandarmi, majoritatea parasind deja cladirea institutiei. (Mediafax)
Sursa foto: Arhivafoto.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here