Bute: Sunt in forma si sunt convins ca imi voi pastra centura mondiala

0
662
lucian-bute

lucian-buteCampionul mondial la supermijlocie, versiunea IBF, Lucian Bute, a declarat, marti, ca a avut o pregatire excelenta si se simte in forma pentru duelul din 17 aprilie in care isi pune titlul in joc contra pugilistului Edison Miranda, fiind convins ca isi va pastra centura mondiala.

„Miranda este puternic, dar voi fi atent si am o strategie foarte buna. Am avut o pregatire exceptionala, cea mai buna din cariera mea, sunt in forma si am incredere ca imi voi pastra centura mondiala”, a spus boxerul roman, citat de canoe.ca, la antrenamentul public de marti care a avut loc la complexul sportiv Claude-Robillard din Montreal (Canada).

Edison Miranda are in palmares la profesionisti 33 de victori si patru esecuri, iar cele patru infrangeri au venit contra unor boxeri renumiti, Kelly Pavlik, Andre Ward si Arthur Abraham (de doua ori). Bute spera ca de sambata sa fie pe lista boxerilor care i-au fost superiori pugilistului columbian: „Sper ca va fi aceeasi lucru si sambata. Nu stiu totul despre box, dar dupa fiecare lupta devin din ce in ce mai bun”.

Bute a adaugat ca e convins ca va fi „energic” pe toata durata disputei de la arena Center Bell din Montreal.

„A fost superb in noiembrie, inaintea revansei cu Librado Andrade, dar este chiar mai bine de data aceasta. Am finalizat fiecare aspect al pregatirii mele. Nimic, absolut nimic nu a fost trecute cu vederea. Voi fi extrem de energic de la inceput pana la sfarsitul confruntarii de sambata noaptea. Pentru fiecare lupta ma antreneze pentru a putea face un efort sustinut de la inceput pana la final. stiu ca Miranda incepe, de obicei, luptele in forta. Ar face bine sa nu slabeasca ritmul in partea a doua, pentru ca eu voi fi foarte energic si il voi ataca de cate ori va fi necesar. in orice caz, am optimizat o strategie specifica pentru aceasta lupta … un plan care imi place la nebunie”, a adaugat Bute, citat de site-ul ruefrontenac.com

Campionul roman a adaugat ca asteapta cu nerabdare aceasta lupta, care va reprezenta revenirea sa intr-un meci de box la Centre Bell dupa mai mult de un an de absenta.

„Astept cu nerabdare sa bata gongul de inceput al luptei. Nu numai ca nu am boxat «acasa» la Centre Bell de aproximativ un an, dar HBO va reveni la Quebec pentru a televiza lupta mea. Vreau sa fac o batalie impecabila, pentru a-i satisface pe toti fanii mei”, a mentionat boxerul roman, al carui duel cu Miranda va fi primul din cariera care va fi difuzata de postul de televiziune HBO atat in Canada, cat si pe teritoriul SUA.

Lucian Bute considera ca adversarul din gala de sambata ii e inferior atat la viteza, cat si la mobilitate: „Miranda nu are nici viteza mea, nici mobilitatea mea, asa ca va incerca cu siguranta sa ma doboare pe parcursul luptei. Ma astept sa incerce sa ma raneasca de fiecare data cand se va avanta spre mine. Am vazut meciurile sale si stiu la ce sa ma astept. Voi fi prudent atunci cand situatia o va cere, dar si viclean atunci cand e momentul oportun pentru a fi. Vreau sa domin lupta de la inceput pana la sfarsit si sa nu fac nicio greseala”.

Lucian Bute (25 de victorii si nicio infrangere) isi va apara pentru a cincea oara titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, in fata pugilistului columbian Edison „Pantera” Miranda, intr-o gala ce va loc la 17 aprilie, la Centre Bell din Montreal (Canada). (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here