Bursele au recuperat pierderile din timpul crizei si au revenit la nivelul anterior caderii Lehman

0
624
burse-cifre-hartii

burse-cifre-hartiiPietele de capital la nivel mondial au atins joi un nou maxim al ultimilor doi ani si au revenit la valoarea anterioara prabusirii bancii Lehman Brothers in 2008, eveniment care a marcat inceputul unei crize financiare severe. Indicele MSCI, care include pietele

 de capital din intreaga lume, a avansat joi cu 1,4%, la 324,12 puncte, sustinut de programul financiar de 600 de miliarde de dolari anuntat de Rezerva Federala a SUA pentru stimularea economiei.

Acest nivel a fost inregistrat ultima data la 9 septembrie 2008, cu doar cateva zile inainte de prabusirea bancii americane Lehman Brothers.

Pe parcursul intregului an, indicele a urcat cu 8,2% si se afla cu aproximativ 89% peste minimul record inregistrat in martie anul trecut.

Rezerva Federala din SUA a anuntat, miercuri, un program cu fonduri de 600 de miliarde de dolari, care vizeaza achizitia de obligatiuni guvernamentale, scopul fiind acela de a reduce costurile finantarii pentru populatie si companii. (Sursa: Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here