Bursa locurilor de munca in Bucuresti: 40 de angajatori si 900 de posturi. Vezi ce joburi sunt disponibile

0
706
work

workPeste o suta de persoane asteptau, vineri dimineata, sa intre la Bursa locurilor de munca din Capitala, unde 40 de angajatori ofera aproximativ 900 de locuri de munca, cele mai multe fiind pentru absolventii de studii medii si pentru muncitori calificati.

La ora deschiderii Bursei locurilor de munca din Capitala, in fata Colegiul Economic „Viilor” erau peste o suta de oameni, care asteptau sa vada oferta de locuri de munca. Majoritatea celor interesati de bursa organizata de Agentia Municipala de Ocupare a Fortei de Munca (AMOFM) Bucuresti sunt persoane care au trecut de 40 de ani.

Potrivit AMOFM Bucuresti, pentru bursa de vineri au depus oferte 40 de agenti economici din Capitala, in total fiind anuntate 911 locuri de munca . Dintre acestea, 412, respectiv 45,22 la suta din total, sunt oferite pentru absolventii de studii medii, 250, adica 27,44 la suta, sunt pentru muncitori calificati, 199, reprezentand 21,84 la suta, sunt pentru absolventii de studii superioare, iar pentru muncitorii necalificati sunt anuntate doar 50 de posturi, care reprezinta 5,50 la suta.

Pentru absolventii de studii superioare, principalele posturi oferite sunt de consilieri asigurari vanzari, consultanti fiscali, director magazin, inspector coordonator asigurari, jurisconsult, inginer constructii, inginer electronist si contabil.

Absolventii de studii medii pot gasi locuri de munca precum agent contractari si achizitii, agent de asigurari, agent de interventie, paza si ordine, agent turism, agent securitate, agent vanzari, intermediar in activitate cotabilitate si financiara, lucrator comercial sau statistician.

Muncitorii calificati se pot angaja ca electrician intretinere si reparatii, confectioner ansamblor articole din textile, electrician in constructii, mecanic utilaje, operator confectioner industrial imbracaminte din tesaturi, tricotaje, materiale sintetice, soferi auto camioane sau sudori.

Cele 50 de posturi destinate muncitorilor necalificati sunt de paznic, sapator manual, lucrator pentru salubrizare cai publice, ambalator manual, lucrator, sortator deseuri reciclabile.

Directorul adjunct al Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca, Elena Baboi, declara, in 15 aprilie, ca institutia pe care o reprezinta intentioneaza ca in acest an sa organizeze lunar burse generale ale locurilor de munca, pentru a facilita intalnirea angajatorilor cu cei care isi cauta un loc de munca.

Directorul AMOFM Bucuresti, Adriana Iorga, spunea atunci ca urmatoarea bursa a locurilor de munca din Capitala va fi organizata in mai, precizand ca organizarea unor astfel de evenimente este ceruta si de catre angajatori, care in ultima vreme primesc doar CV-uri online si care doresc sa interactioneze direct cu viitorii angajati, ocazie oferita de aceste burse. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here