Bulgaria, 2011: Numarul de turisti romani- in crestere cu peste 10%

0
695

In mai, 25 Euro/ zi “all inclusiv” cu cazare, mese, bauturi, fitness si piscine
Varna, 15 mai 2011 – Lantul hotelier international cu cea mai importanta prezenta in Bulgaria, Sol Melia, estimeaza cresteri importante ale business-ului local in anul curent,

primele semnale in acest sens fiind inregistrate inca de la inceputul anului, numarul de turisti straini care au vizitat Bulgaria crescand cu 6% in lunile Ianuarie si Februarie, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.
Sol Melia este al treilea mare lant hotelier din Europa si al doisprezecelea ca marime in lume. in Bulgaria,  Sol Melia opereaza 5 hoteluri in 3 statiuni: Melia Grand Hermitage (5 stele)- in statiunea Nisipurile de aur, Sol Luna Bay Resort (4 stele) in Obzor si, respectiv, Sol Nessebar Bay (4 stele), Sol Nessebar Mare (4 stele) si Sol Nessebar Palace (5 stele) in Nessebar. Hotelurile Sol Melia Bulgaria insumeaza 2.000 de camere, echivalentul a peste 35% din capacitatea lanturilor hoteliere internationale de pe litoralul bulgaresc.
in ceea ce priveste numarul turistilor romani care vor vizita Bulgaria in 2011, acesta va marca o crestere de cel putin 10% in fiecare dintre hotelurile Sol Melia Bulgaria. “Numarul turistilor romani care au optat pentru petrecerea vacantei de vara in hotelul de Melia Grand Hermitage din Nisipurile de Aur a crescut in 2010 cu peste 9% comparativ cu 2009, iar in acest an ne asteptam sa avem o crestere de minim 10% fata de anul precedent. Hotelurile noastre din Obzor si Nessebar au inregistrat, la randul lor, in 2010, cresteri de cca 30% a numarului de turisti romani care si-au petrecut acolo vacantele si ne asteptam ca in 2011 sa avem al doilea an consecutiv cu aceeasi crestere de peste 30%”, a aratat Maria Shishkova, Director de Marketing si Vanzari Sol Melia Bulgaria.
Romanii conduc detasat clasamentul turistilor care isi petrec vacantele in hotelul de 5 stele Melia Grand Hermitage din Varna (care are 727 de camere), fiind urmati de rusi, bulgari si germani.
in hotelul Sol Luna Bay Resort din Obzor (construit in 2009, direct pe plaja), cei mai multi turisti provin din Germania, romanii aflandu-se <<pe locul al doilea>>, urmati de bulgari.
in ceea ce priveste hotelurile Sol Melia din Nessebar, acestea sunt majoritar ocupate de turisti rusi, romanii fiind si aici pe podium, pe locul al doilea, urmati de englezi. Nessebar este un oras- statiune, care imbina atractiile specifice litoralului cu cele ale unei localitati pline de istorie, fiind unul dintre cele mai vechi orase europene. Nessebar are cel mai mare numar de monumente medievale din Bulgaria, fiind si “descendentul” vechiului asezamant tracic Mesembria; Centrul Vechi al Nessebarului este un monument de cultura inscris pe lista patrimoniilor culturale mondiale UNESCO.
in 2011, hotelurile din portofoliul Sol Melia Bulgaria se asteapta sa primeasca peste 70.000 de turisti, dintre care peste 30.000 de romani.
Cu exceptia vacantelor de Paște, 1 Mai sau alte sarbatori legale- care sunt mai scurte, romanii petrec in Bulgaria vacante cuprinse intre 5 si 10 zile, majoritatea rezervate cu destul timp inainte (in special vacantele de vara). Cu toate acestea, sunt inca foarte multi romani care prefera sa astepte pana in ultima clipa ca sa se decida unde isi petrec cateva zile de vacanta, in functie de ofertele <<last minute>>, preferate in special pentru weekend-uri. “Numarul turistilor romani care si-au petrecut weekend-uri pe litoralul bulgaresc a crescut continuu in ultimii doi ani; in 2010, in hotelurile Sol Melia Bulgaria am avut cu 11% mai multi turisti care au venit doar pentru a-si petrece sfarsitul de saptamana, comparativ cu anul precedent”, a aratat Maria Shishkova.
in 2011, preturile de cazare in hotelurile Sol Melia Bulgaria nu vor cunoaste modificari majore, ramanand la un nivel accesibil pentru serviciile de calitate oferite si modificandu-se in functie de diferitele perioade din an. Spre exemplu, in luna mai, in hotelul de 4 stele Sol Luna Bay din Obzor, tariful este de 25 Euro/ zi/ persoana in regim all inclusive si cuprinde cazare in camera dubla, 3 mese principale, 3 snacks-uri, bauturi racoritoare si alcoolice- locale- la discretie, acces la piscina exterioara si la cea interioara, fitness, acces pe plaja la sezlonguri si umbrele, internet wireless etc.” in luna iunie, in hotelurile Sol Melia Bulgaria preturile mai cresc putin, caci ne apropiem de plin sezon, dar raman accesibile: tarifele vor incepe de la 37 Euro de persoana pe noapte de cazare in camera dubla in regim “all inclusive”, a precizat Maria Shishkova.
Sezonul 2011 aduce facilitati noi in toate hotelurile Sol Melia Bulgaria: in hotelul de 5 stele Melia Grand Hermitage, doar pentru sectiunea VIP (<<Level program>>), mini-barul devine free, la fel ca si sezlongurile si umbrelele de plaja. Tot incepand cu acest an, toate hotelurile Sol Melia Bulgaria vor avea internet wireless cu acces liber.
“in plus, ceea ce sesizam foarte bine in acest an, ca directie importanta in business-ul nostru, este o orientare importanta a companiilor din Romania catre facilitatile noastre de organizare de evenimente, training- uri etc. Salile noastre au inclusiv capacitati de sute de persoane si dotari tehnice de ultima generatie; preturile noastre sunt competitive, iar serviciile furnizate sunt foarte bune, asa incat in 2011 observam o tendinta clara de crestere a business-ului nostru si pe acest segment”, a precizat Maria Shishkova.

***

Despre Sol Melia

Sol Melia, fondat in 1956 in Palma de Mallorca (Spania), este líderul mondial al lanturilor hoteliere de vacanta si liderul absolut al pietei spaniole pe segmentele “timp liber”/odihna si business. Sol Melia este al treilea mare lant hotelier din Europa, al doisprezecelea ca marime in lume si liderul global pentru vacante in America Latina si Caraibe.
Cu ajutorul a peste 35.000 de angajati, Sol Melia opereaza 300 de hoteluri in 30 de tari aflate pe 4 continente. Brandurile hoteliere ale companiei includ Grand Melia, Melia Hotels & Resorts, ME by Melia, Innside, TRYP Hotels, Sol Hotels, Paradisus Resorts si Sol Melia Vacation Club.
in Bulgaria, Sol Melia opereaza cinci hoteluri de 4 sau 5 stele: Melia Grand Hermitage (Nisipurile de aur), Sol Luna Bay Resort (Obzor), Sol Nessebar Bay, Sol Nessebar Mare si Sol Nessebar Palace (Nessebar). Hotelurile operate de Sol Melia Bulgaria au o capacítate totala de 2.000 de camere, echivaland cu peste 35% din capacitatea lanturilor hoteliere internationale de pe litoralul bulgaresc al Marii Negre. Mandatul pentru dezvoltarea Sol Melia Bulgaria implica extinderea afacerii si tari vecine precum Romania, Serbia, Grecia si Macedonia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here