Bugetul alocat programului "Rabla", suplimentat pentru inca 50.000 tichete de casare

0
572
rabla-masini

rabla-masiniBugetul alocat programului „Rabla” va fi suplimentat pentru acordarea a inca 50.000 tichete de casare a masinilor uzate, masura anuntata de catre reprezentantii Guvernului la inceputul sedintei de miercuri.

Suplimentarea fondurilor alocate programului a fost anuntata de Executiv in urma cu o saptamana.

Premierul Emil Boc si ministrul Mediului, Laszlo Borbely, au anuntat, marti, la conferinta Mediafax Talks about Auto Industry, ca prin programul „Rabla” au fost distribuite pana in prezent 103.000 de tichete de casare a masinilor uzate pentru persoane fizice, precum si aproximativ 400 de vouchere pentru firme.

Potrivit premierului, pana in prezent au fost cumparate prin programul Rabla un numar de 12.300 masini noi, dintre care aproximativ jumatate produse in Romania.

Bugetul alocat pentru derularea programului „Rabla” a mai fost suplimentat, la jumatatea lunii martie, de Guvern cu 190 milioane lei, pentru achizitionarea unui numar suplimentar de 50.000 vouchere utilizate la casarea masinilor uzate.

Bugetul a fost suplimentat dupa ce toate cele 50.000 de tichete destinate persoanelor care-si caseaza masinile mai vechi de zece ani prin programul „Rabla”, care ar fi trebuit sa ajunga pentru intregul an, au fost epuizate.

Editia 2010 a programului „Rabla” a inceput in 18 februarie, principalele modificari fata de anii anteriori fiind faptul ca in schimbul masinii casate proprietarul primeste un voucher care poate fi valorificat la liber, dar si posibilitatea de a folosi maximum trei astfel de cupoane pentru cumpararea unei masini noi.

Prima de casare a ramas la 3.800 de lei, iar Guvernul anunta la momentul lansarii ca spera sa scoata din uz intre 50.000 si 60.000 de rable. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here