Bucuresti, 15 – 21 iunie, Festivalul International al Filmului Politic, Cinepolitica

0
729
film_movie

film_moviePrima editie a Cinepolitica – Festivalul International al Filmului Politic va avea loc intre 15 si 21 iunie, la Cinema Studio din Bucuresti, informeaza organizatorii evenimentului.Pe langa cele doua sectiuni destinate exclusiv filmelor – cea competitiva, ce reuneste 12 lungmetraje politice recente

(de fictiune si documentare), din intreaga lume, care concureaza pentru doua mari premii (tofeul Cinepolitica si pemiul secial Cinepolitica), si cea necompetitiva, destinata unor productii celebre, prezentate si premiate in numeroase festivaluri internationale -, Cinepolitica ii va delecta pe bucuresteni cu o serie de programe speciale, dar si cu dezbateri, masterclass-uri si ateliere tematice.

Organizat sub deviza „Singura noastra politica este cea a cinematografului!” si sub patronajul Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica „I. L. Caragiale” (UNATC) din Bucuresti, al Universitatii Nationale de Arte (UNArte), Universitatii Bucuresti, scolii Nationale de Studii Politice si Administrative (SNSPA) si York University Toronto, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei.

Cinepolitica este un festival cu multiple scopuri culturale si educationale: sa dezvaluie publicului mecanismele politice prin intermediul artei cinematografice, sa aduca un omagiu tuturor cineastilor lumii care au avut si/sau au de suferit din cauza optiunilor ideologice sau stilistice din filmele lor, sa genereze discutii si dezbateri despre subiecte politice de interes general, sa promoveze cineasti politici importanti din intreaga lume si sa prezinte publicului romanesc cele mai recente tendinte ale cinematografului mondial.

Destinat cu precadere publicului cinefil, pasionat de arta cinematografica, indiferent de tematica abordata in filme, persoanelor interesate de politica, nationala si internationala, precum si de istoria recenta, tinerilor dornici sa afle mai multe despre lumea in care traiesc, dar si despre modul in care o pot schimba, publicului specializat (studenti – in special de la Film, Arte si Studii Politice – si persoane care activeaza intr-un mediu audiovizual), Cinepolitica se doreste a fi o gura de aer proaspat in peisajul festivalurilor de film organizate anual in Capitala. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here