BRD a redus dobanzile la creditele noi care vor fi acordate prin "Prima Casa"

0
753

brd-banca-sucursalaBRD-Groupe Société Générale a redus cu 0,15 puncte procentuale dobanzile la imprumuturile noi prin „Prima Casa”, a anuntat joi banca, care inregistra la sfarsitul anului trecut un volum al creditelor acordate in cadrul acestui program de 320 milioane euro.

Astfel, pentru finantarile pe perioade cuprinse intre 10 si 20 de ani, dobanda BRD va fi calculata pe baza indicelui Euribor la 3 luni, la care se adauga o marja fixa de 2,25 %, iar pentru creditele acordate pe o perioada intre 20 si 30 de ani, noul nivel al marjei practicate este de 2,50%, se arata intr-un comunicat al BRD.

Volumul creditelor acordate de BRD in programul Prima Casa se ridica, la sfarsitul anului 2010, la aproximativ 320 milioane euro.

Guvernul a decis, saptamana trecuta, ca programul „Prima Casa” sa continue si in acest an, cu acelasi nivel al cuantumului garantiei de stat, in limita unui plafon total de garantii de 200 milioane euro, care ar putea fi suplimentat in luna iulie pentru a doua parte a anului. Plafonul garantiilor care pot fi emise in 2011, de 200 milioane euro, reprezinta diferenta neutilizata la finele anului 2010 din plafonul de 1,7 miliarde euro alocat programului „Prima Casa” in anii 2009-2010.

Creditele prin „Prima Casa” au o rata a dobanzii EURIBOR (rata solicitata intre principalele banci din zona euro la depozitele pe piata interbancara) la 3 luni plus maxim 4% pe an, la credite in euro, respectiv ROBOR (rata dobanzii la imprumuturi pe piata interbancara romaneasca) la 3 luni plus maxim 2,5 puncte procentuale. Marja include si nivelul total al comisioanelor percepute de finantator. (Mediafax)
Sursa foto: Arhivafoto.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here