bpv GRIGORESCU STEFANICA a consiliat SMART ID și pe acționarii săi în legătură cu investiția fondului de capital privat SARMIS Capital.

0
828

București, 28 ianuarie 2022

 

bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ a consiliat acționarii și compania Smart ID, liderul industriei de aplicații conectate în timp real pentru afacerile active în noul mediul hibrid fizico-digital, în legătură cu tranzacția de cumpărare de acțiuni și investiții prin care fondul de capital privat SARMIS CAPITAL a achiziționat o participație de 55% în afacere. Daniel Boangiu, fondator și director executiv al Smart ID împreuna cu Romeo Iacob, co-fondator şi Consultant Consiliu Conducere, vor continua să conducă compania în următoarea etapă de creștere și expansiune.

Investiția va alimenta creșterea Smart ID, atât pe plan intern, cât și internațional, și va transforma compania dintr-o afacere de succes pe plan național într-un „campion regional”.

Echipa condusă de Cătălin Grigorescu, Partener Coordonator, cu suportul Taniei Hotca, Avocat, din care au făcut parte și alți avocati din practicile de drept societar, drept comercial și drept fiscal ale firmei, a asistat Smart ID și pe actionari săi în timpul negocierilor, semnării și finalizării tranzacției.

Daniel Boangiu, CEO al Smart ID, a comentat: “Felul în care Cătălin Grigorescu și echipa bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ condusă de el în această tranzacție ne-au sustinut pe parcursul negocierilor parteneriatului cu Sarmis Capital ne-au dat comfortul că interesele noastre de acționari fondatori sunt protejate în timp ce termenii tranzacției se află într-o balanță echilibrată pentru toate părțile. Faptul că înteleg business a făcut ca sfatul juridic să fie pertinent, iar acest fapt a contribuit major la succesul tranzacției. Îi recomand oricaror antreprenori care intră într-un proces de atragere de investitori sau de vânzare a afacerii.”

Cătălin Grigorescu a adaugat: „Mandatele de consiliere a antreprenorilor care doresc să lase o amprentă în industria lor și să-și dezvolte afacerile până la nivelul de jucători regionali sau internaționali ne aduc o satisfacție profesională deosebită. Suntem foarte recunoscători că Daniel și Romeo au avut încredere în echipa noastră pentru a-i consilia în această fază importantă în dezvoltarea companiei lor și în parcursul lor ca antreprenori.”

 

Despre Smart ID

Fondata in 2010, Smart ID este specializată în furnizarea de soluţii de automatizare personalizate, end to end, pentru medii intensive de business şi se adresează în principal companiilor din industrii precum retail, logistică şi producţie, cu scopul de a le optimiza costurile şi a le creste productivitatea. Compania a înregistrat o evoluţie puternică în domeniu prin dezvoltarea de soluții proprietare, personalizate şi critice de business, de-a lungul întregului lanţ logistic, pornind de la design-ul soluțiilor, la dezvoltarea şi implementarea acestora şi pȃnă la servicii post-implementare, mentenanță şi suport.

Despre Sarmis Capital

SARMIS Capital este un fond de investiții înființat în 2019 care îşi concentrează activitatea pe oportunitățile din secotrul companiilor mijlocii din Europa Centrală şi de Est. Sarmis Capital este cel mai mare fond privat de investiții înființat şi dedicat investițiilor în Romȃnia şi țările vecine. SARMIS încheie parteneriate şi susține companii antreprenoriale din segmentulul companiilor mijlocii colaborȃnd strȃns cu echipele de management, oferind expertiză strategică, operațională şi de management.

Despre bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ          

bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ este o societatea de avocați de afaceri cu o ofertă completă de servicii pentru proiecte și litigii complexe și cu o combinație unică de competențe juridice și fiscale. Fondata în 2006, societatea este recunoscută internațional pentru expertiza în sectorul tehnologiei și practica în domenii precum drept societar, fuziuni și achiziții, drept fiscal, dreptul muncii, achiziții publice, servicii medicale, energie și infrastructură. Echipa bpv Grigorescu Ștefănică este clasată în eșalonul 1 al firmelor de avocatură cu practică în sectorul Tehnologie-Media-Telecom în ediția 2021 a directoarelor juridice The Legal 500 EMEA si Media Law International.

Tranzacțiile recente de drept societar consiliate de firma noastră includ:

  • Consilierea Supernova cu privire la achiziția portofoliului de șase centre comerciale de la Louise Delhaize Group;
  • Consilierea MassMutual cu privire la achiziția unui portofoliu de proiecte de energie regenerabilă de 1 GWh;
  • Consilierea fondului de private equity Black Sea Fund cu privire la achiziția unei participații majoritare în compania producătoare de jucării D-Toys;
  • Consilierea participanților la tranzacția de tip MBO care implică Happy Tour, una dintre cele mai mari agenții de turism de afaceri;
  • Consilierea Draper Esprit în runda de finanțare de Serie B în valoare de 60 de milioane USD a FintechOS.

bpv Grigorescu Stefanica este membră fondatoare a alianței regionale de societăți independente de avocați bpv Legal care oferă servicii juridice transfrontaliere în Europa Centrala și de Est. Membrii alianței sunt societăți partenere din Bratislava, Bruxelles, Bucuresti, Budapesta, Praga și Viena.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here