Borbely: Stiu despre dosarul DNA tot atat cat stie si presa

0
846
dosar-acte-depunere

dosar-acte-depunereMinistrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat, joi, ca stie despre dosarul DNA in care a fost invocat numele sau tot atat cat stie si presa si ca ministerul pe care il conduce nu face niciun fel de discriminari fata de cei cu care sunt incheiate contracte.

„Stiu despre acest tot atat cat stiti si dumneavostra. Nu am niciun fel de implicare in acest caz”, a declarat Borbely inainte de a intra la sedinta Consiliului Permanent al UDMR, care se desfasoara la Cluj-Napoca.

El a mai precizat ca atunci cand a preluat ministerul se inregistrau aproximativ 30 de miliarde de lei datorii catre constructori, care au fost platite.

„De atunci platile sunt la zi si nu fac colegii mei, din cate stiu, niciun fel de discriminare”, a mai spus ministrul.

Conducerea UDMR se intruneste, joi dupa-amiaza, la Cluj-Napoca, in sedinta Consiliului Permanent al Uniunii, reprezentanti ai formatiunii afirmand ca aceasta a fost stabilita in urma cu doua saptamani, fara a avea legatura cu cazul Borbely.

Reprezentanti ai UDMR au declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX ca pe ordinea de zi a sedintei figureaza probleme organizatorice, aceasta fiind prima reuniune a Consiliului Permanent dupa congresul UDMR la care Kelemen Hunor a fost ales la sefia formatiunii.

La sedinta participa liderul UDMR Kelemen Hunor, fostul presedinte Marko Bela, mai multi presedinti de organizatii locale, precum si Laszlo Borbely, care este vicepresedinte politic al Uniunii.

Conform surselor citate, reuniunea a fost stabilita in urma cu doua saptamani, fara a avea legatura cu cazul Borbely, insa ar putea fi abordat si acest subiect.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a venit, miercuri, la Palatul Victoria, direct de la aeroport, dupa vizita efectuata in Polonia, el avand o discutie cu presedintele UDMR, Kelemen Hunor, si vicepremierul Marko Bela.

Premierul Emil Boc, aflat in sediul Guvernului la momentul sosirii lui Borbely, a parasit cladirea in timp ce liderii UDMR inca discutau intre ei, uitandu-se spre jurnalisti, dar fara sa se opreasca pentru declaratii.

Borbely nu a participat la sedinta de miercuri dimineata a Guvernului, el aflandu-se la acel moment in Polonia, la Sopot, la Consiliul Informal de Mediu.

Laszlo Borbely a declarat agentiei MEDIAFAX, dupa intalnirea cu Kelemen Hunor si Marko Bela, ca nu are nicio implicare in cazul despre care a aflat din presa si ca „ceea ce apare in comunicatul DNA este nefondat”.

„Nu am niciun fel de implicare in aceasta poveste, ceea ce apare in comunicatul DNA este nefondat. Justitia este libera sa isi faca datoria”, a spus Borbely, pentru MEDIAFAX.

El a precizat ca a aflat despre aceste acuzatii din presa, in timp ce se afla in Polonia, pentru Consiliul Informal de Mediu, si ca era normal sa ajunga in tara inainte de a sustine declaratii de presa.

„Nu sunt genul de om care sa ma ascund de presa. Am fost plecat din tara si acolo am aflat ce s-a intamplat”, a precizat ministrul.

Procurorii DNA au efectuat, miercuri dimineata, o perchezitie intr-un imobil care ar apartine unei rude a ministrului Laszlo Borbely, in dosarul in care se fac cercetari privind un presupus trafic de influenta privind atribuirea unor contracte de lucrari ale Administratiei Nationale „Apele Romane” catre o firma din Negresti Oas.

Ministrul Mediului Laszlo Borbely ar fi beneficiat de lucrari de 20.000 de euro pentru amenajarea acestui apartament, in schimbul influentei sale in atribuirea contractelor.

Aceasta firma, pe care ministrul Mediului ar fi favorizat-o, conform DNA, Lescaci Com SRL, a primit in ultimii patru ani 37 de lucrari publice, 34 dintre ele de la „Apele Romane”, in valoare de peste 310 de milioane de lei, 18 in timpul mandatului demnitarului.

Procurorii anticoruptie oradeni au inceput deja urmarirea penala in acest dosar impotriva unicului asociat al firmei beneficiare a lucrarilor, SC Lescaci Com SRL din Negresti Oas, pe nume Ioan Ciocan, dar si impotriva unui consilier al lui Borbely, Szepessy Szabolcs, care ar fi intermediat intre omul de afaceri si ministru, potrivit datelor comunicate MEDIAFAX de catre DNA. Ioan Ciocan este invinuit pentru cumparare de influenta, iar Szepessy Szabolcs pentru complicitate la infractiunea de cumparare de influenta.

Premierul Emil Boc a declarat, marti seara, ca nu a primit nicio instiintare de la Directia Nationala Anticoruptie privind vreo acuzatie oficiala impotriva ministrului Mediului, Laszlo Borbely, acesta fiind in continuare membru cu drepturi depline al Guvernului.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, ca ministrul Mediului are in continuarea sustinerea politica a Uniunii si s-a declarat convins ca in cateva zile acuzatiile la adresa acestuia se vor dovedi false. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here