Bookfest Junior, agenda micilor cititori la Bookfest 2023

0
664

 

  • 60 de evenimente dedicate copiilor, de-a lungul celor cinci zile ale Salonului de Carte Bookfest Junior, reduceri între 10 și 80%, cadouri pentru copii, tatuaje temporare, vouchere pentru cumpărarea de cărți;
  • Cel mai amplu program de ateliere pentru copii prezentat vreodată la un eveniment similar în România, organizat de Asociația De Basm, laureată la Gala Premiilor AFCN, pentru cel mai bun proiect de promovare a culturii scrise din anul 2022;
  • Scriitorii Liana Alexandru, Luminița Corneanu, Mihaela Coșescu, Simona Epure, Luciana Grosu, Laura Grunberg, Andreea Iatagan, Iulia Iordan, Mihai Mănescu, Alex Moldovan, Ioana Nicolaie, Sînziana Popescu, Cristina Beatrice Preda, Alina Purcaru, Adina Rosetti, Iulian Tănase, Carmen Tiderle vor susține peste 20 ateliere pentru copii în cadrul programului „Atelierele De Basm la Bookfest Junior”.

 

În perioada 24-28 mai, vă invităm la Bookfest Junior 2023, cu un program special destinat micilor cititori. În premieră, Bookfest Junior, în parteneriat cu Asociația Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți – De Basm, a pregătit cel mai amplu program de ateliere pentru copii prezentat vreodată la un eveniment similar în România: peste 20 de ateliere de lectură, de joacă, de întrebări fantastice, de rime, de nonsensuri, de teatru kamishibai, adresate copiilor cu vârste între 4 și 14 ani, susținute de cei mai îndrăgiți autori pentru copii.

 

Bookfest Junior se desfășoară în acelaşi timp și în același loc cu Salonul Internaţional de Carte Bookfest, la Romexpo, Bulevardul Mărăşti nr. 65-67 (Piaţa Presei Libere), Pavilionul B2, având un stand special, Colțul de lectură „De Basm la Bookfest Junior” amenajat de Jysk, destinat evenimentelor pentru copii pregătite de editurile participante și de Asociația De Basm.

 

Multe alte surprize îi așteaptă pe cei mici la standurile editurilor: reduceri între 10 și 80%, cadouri, tatuaje temporare, vouchere pentru cumpărarea de cărți.

 

Noi titluri și colecții vor fi disponibile la standurile editurilor, întâlniri cu autori și ilustratori, români sau străini. Italia, țara invitată de onoare a Salonului Internațional de carte Bookfest, le propune celor mici întâlniri cu autori și ateliere de introducere în studiul limbii italiene.

 

Atelierele „De Basm la Bookfest Junior”

Asociația Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți –  De Basm, laureată a premiului pentru cel mai bun proiect de promovare a culturii scrise din România derulat în anul 2022, la Gala Pemiilor AFCN de anul acesta, pentru proiectul „Mașinuța de scris”, a pregătit un amplu program de ateliere dedicate celor mici. În perioada 24-28 mai, Colțul de lectură, intitulat „De Basm la Bookfest Junior”, amenajat de JYSK (Complexul Expozițional Romexpo, Pavilion B2, stand A22), va prinde culoare și se va însufleți cu povești, personaje de tot felul și ateliere de lectură. Copiii își vor putea întâlni autorii preferați și le vor putea asculta poveștile.

Micii cititori vor fi așteptați la Bookfest Junior de scriitorii: Liana Alexandru, Luminița Corneanu, Mihaela Coșescu, Simona Epure, Luciana Grosu, Laura Grünberg, Andreea Iatagan, Iulia Iordan, Mihai Mănescu, Alex Moldovan, Ioana Nicolaie, Sînziana Popescu, Cristina Beatrice Preda, Alina Purcaru, Adina Rosetti, Iulian Tănase, Carmen Tiderle.

Materialele pentru ateliere și surprize pentru copiii participanți la acestea vor fi asigurate de Maped.

Cei mai îndrăgiți autori lansează cărți noi și susțin ateliere pentru copii

În cadrul Atelierelor De Basm la Bookfest Junior, copiii vor asculta povești, se vor juca și se vor amuza împreună cu câțiva dintre cei mai îndrăgiți autori de literatură română contemporană pentru copii.

 

Alex Moldovan, autorul seriei care o are drept personaj principal pe Olguța, lansează la Editura Young Art (Grupul Editorial Art) romanul Casa, a cărui acțiune se petrece în anul 2045, într-o Românie ecologistă, după ce Revoluția Verde a învins. Apreciatul autor va susține un atelier de lectură pentru copii pe baza cărții sale anterioare, „Povestiri de citit sub bancă”, în spațiul Bookfest Junior, în cadrul programului organizat de Asociația „De Basm”, vineri, de la ora 17. Adina Rosetti publică, la Editura Arthur, ultimul volum al trilogiei Cronicile Domnișoarei Poimâine: Misterul orașului Lunivineri, și va susține ateliere de lectură pentru copii în spațiul Bookfest Junior miercuri, 24 mai, de la ora 12, și duminică, 28 mai, de la ora 11. Carmen Tiderle, care revine cu o nouă carte plină de umor și culoare, Cornute  cosmonaute, la Editura Arthur, va întâmpina micii cititori pentru ateliere de lectură joi, 25 mai și sâmbătă, 27 mai, de la ora 19.

 

Noutăți de la cele mai apreciate nume din domeniu

 

La Editura DPH, Simona Epure lansează un nou volum care-l are drept personaj principal de simpaticul șoricel Fursec. Ilustrată de Lavinia Trifan Pop, cartea va fi lansată pe data de 27 mai, ora 11.00, în cadrul Bookfest, la standul editurii. La Humanitas Junior, Alexandru Stermin lansează „Cum am devenit vrăjitor. Din canetul unui explorator”, cu ilustrații de Mădălina Surducan, o carte dedicată celor mici, în care autorul povestește cum a văzut păsări-dragon, a căutat păsări-de-foc şi a găsit lighioane cu trei ochi. Evenimentul va avea loc sâmbătă, de la ora 17, la standul Editurii Humanitas Junior. La Curtea Veche Publishing, Alex Donovici prezintă duminică, de la ora 11, volumul trei al seriei „Învățătorii de grijă”, intitulat „Sânziana, fata Soarelui”, cu ilustrații de Leonid Gamarț. La Editura Polirom Junior,  vor fi prezentate nouătțile editoriale vineri, 26 mai, de la ora 15: Diana Geacăr, Când erau dragonii mici. Flavius Ardelean-Bachmann, Miraculoasa viaţă uitată a lui Iris Cartier și Mika Waltari, Motanul chinez.

 

Dezbatere pe tema traducerii literaturii române pentru copii și tineret

 

Joi, 25 mai, începând cu ora 14.00, la standul Institutului Cultural Român din cadrul Bookfest 2023, va avea loc dezbaterea cu tema „Literatura română pentru copii și tineret – un fenomen emergent. Șansele acestor cărți de a fi traduse”, un eveniment realizat în parteneriat cu ALDUS UP. Invitați: Luminița Corneanu (scriitoare și traducătoare), Adina Popescu (scriitoare), Gheorghe Erizanu (editor – Editura Cartier). Moderatoare va fi Ioana Bâldea Constantinescu (scriitoare, traducătoare și jurnalistă culturală).

 

Ca în fiecare an, marele premiu constă în două sute de cărți oferite de editurile participante la Bookfest Junior 2023. Talonul pentru concurs poate fi decupat din pliantul care conține harta-program Bookfest Junior 2023. Talonul trebuie depus în urna aflată în standul Bookfest Junior (Pavilionul B2, Stand A22). Extragerea celor doi câştigători va avea loc duminică, 28 mai, în standul Bookfest Junior. Regulamentul concursului va fi disponibil pe www.bookfest.ro.

 

Programul pliant Bookfest Junior 2023 cu harta standurilor editurilor participante și cu evenimentele din standul Bookfest Junior și din celelalte standuri este disponibil la fiecare dintre intrările din Pavilionul B, în standurile editurilor participante și în standul Bookfest Junior.

 

Programul evenimentelor de la Bookfest Junior 2023 poate fi consultat pe site-ul oficial www.bookfest.ro.

 

Organizatori: Asociaţia Editorilor din România, Asociația De Basm, Editura Arthur, Editura Ars Libri, Editura Booklet Fiction, Editura Cartier, Editura Cartea Copiilor, Editura  Cartex, Editura Corint Junior, Curtea Veche Publishing, Editura Diana, Editura Humanitas/Humanitas Junior, Editura Litera/ Litera Mică, Meridiane Publishing, Editura Nemira/Nemi, Editura NICULESCU, Editura Paralela 45, Editura Trei/Pandora M, Editura Polirom/Polirom Junior, Editura Seneca și Editura Vellant.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here