Boc: Vladescu nu a avut mandat sa vorbeasca de cota unica. Ministrii sa nu discute teme neaprobate

0
733
boc-victoria

boc-victoriaPremierul Emil Boc a declarat, marti, ca ministrul Finantelor nu a avut mandat pentru a dezbate public tema cotei unice si a impozitarii progresive, care nu a fost analizata si aprobata in Guvern, si a interzis ministrilor sa mai introduca in discutia publica subiecte care nu au avizul Executivului.

El a tinut sa se refere la acest subiect inanitea reuniunii comitetului interministerial pentru monitorizarea absorbtiei fondurilor comunitare, aratand ca regreta ca ministrul Finantelor nu este prezent la aceasta sedinta, ci a trebuit sa plece la Bruxelles, dar ca doreste sa transmita un mesaj celorlalti ministri aflati la sedinta.

La reuniune au fost prezenti ministrii Blaga, seitan, Videanu, Borbely, Berceanu, Udrea, Sandu, Funeriu si Kelemen.

„Vreau sa spun foarte clar si raspicat pentru toti ministrii: va interzic in mod expres sa introduceti in dezbatere publica teme si proiecte care nu au fost discutate si aprobate in Guvern. Din acest punct de vedere, vreau sa fiu foarte clar – ministrul Finantelor nu a avut si nu are niciun fel de mandat pentru a dezbate public tema cotei unice sau a impunerii impozitarii progresive. Va solicit tututor sa ramaneti in acest mesaj clar al Guvernului: nimeni nu discuta inainte ca in Guvern sa avem o analiza, o decizie”, a spus Boc ministrilor.

Premierul a mai aratat ca actualul Cabinet si-a pus „mandatul pe masa” aparand cota unica de impozitare si ca membrii Guvernului trebuie sa transmita opiniei publice mesaje unitare.

„V-as ruga sa nu uitati faptul ca acest Guvern si-a pus mandatul pe masa in a-si angaja raspunderea in fata Parlamentului si a apara cota unica si TVA. Nu a fost posibil pana la urma in cazul TVA, pentru ca am avut decizia Curtii Constitutionale, dar acest Guvern a facut gesturi politice majore de a apara aceste lucruri la care s-a angajat in decursul timpului. Problema cotei unice nu este o tema de seminar, este o decizie politica extrem de importanta si care nu poate fi expediata printr-o declaratie intr-o publicatie, oricare ar fi ea”, a conchis Boc.

Romania ar trebui sa treaca de la 1 ianuarie 2011, dupa sase ani de cota unica, la un sistem de impozitare progresiva a veniturilor, inclusiv a tuturor pensiilor, concomitent cu scaderea TVA, sustine ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu.

Dupa ce a administrat regimul de cota unica si in precedentul mandat de ministru, in guvernul liberal Tariceanu, Vladescu afirma acum ca trebuie considerata incheiata epoca sistemului de cota unica, avand in vedere noua conjunctura economica si nevoile de dezvoltare ale Romaniei, scrie „Ziarul Financiar” in editia de marti. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here