Boc: USL este o constructie subreda, incapabila sa guverneze tara

0
678
grupuri-rivale

grupuri-rivalePresedintele PDL, Emil Boc, a declarat, duminica, la Iasi, ca USL este o „constructie subreda, incapabila sa guverneze tara” si „o gogoasa care se dezumfla in fiecare zi”, adaugand ca „alianta socialista vrea sa continue practicile vechiului sistem comunist”.

Emil Boc participa, duminica, la alegerile din filiala judeteana Iasi a PDL, la eveniment luand parte 528 de delegati, precum, si lideri din conducerea centrala: Gheorghe Flutur, Ioan Oltean, ministrul Valerian Vreme si secretarul general adjunct al PDL Gabriel Berca. La lucrari participa, ca invitat, si presedintele Consiliului Judetean Iasi, Constantinm Simirad.

in discursul sustinut in fata delegatilor PDL, Emil Boc a criticat dur USL, spunand ca este o constructie subreda, facuta de Ponta si Antonescu, care s-a infiintat in 24 ianuarie la Iasi si care tot la Iasi, in 15 septembrie, „a marcat decesul”, facand referire la declaratiile de atunci ale lui Victor Ponta potrivit carora este posibil ca PC sa mearga singur la alegerile locale viitoare.

„La Iasi pe 24 ianuarie s-a semnat infiintarea USL, iar in 15 septembrie, tot la Iasi, s-a marcat decesul aliantei. E subreda constructia lui Ponta si Antonescu, este o alianta incapabila sa guverneze o tara. USL este o gogoasa care se dezumfla in fiecare zi. Erau viteji cu motiuni de cenzura, dar dupa Conventia PDL, in care am ales noua conducere a partidului, lucrurile s-au schimbat. Au venit alagerile de la Maramures si Neamt, unde USL a luat doar 40-42 %. Am demonstrat ca ne-am conservat scorul de 35% chiar si in zonele care ne erau defavorabile”, a declarat Boc.

El a mai spus ca daca Ponta si Antonescu ar merge la un summit european si ar vorbi in termeni populisti, asa cum vorbesc in tara, nu i-ar asculta nimeni.

„Nici macar la Partidul Socialist al lor din Europa nu ar fi ascultati”, a spus Emil Boc.

Pentru postul de presedinte al filialei judetene Iasi a PDL sunt inscrisi sase candidati: parlamentarii Petru Movila, Nicusor Paduraru si Dumitru Oprea, secretarul general al filialei Gabriel Grigore, fostul lider al organizatiei Dan Carlan si presedintele organizatiei de tineret Radu Ursanu.

Filiala judeteana Iasi a PDL are o conducere interimara de un an si patru luni, aceasta fiind asigurata de senatorul Mihaela Popa, contestata in ultima perioada de o parte dintre parlamentarii partidului. De altfel, pe fondul acestor divergente din organizatie Mihaela Popa a decis sa nu candideze la sefia filialei. (Mediafax)
Sursa foto: Arhivafoto.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here