Boc promite ca salariul minim va creste, pierderea salariala din 2010 va fi recuperata in functie de resurse

0
662
salariu, crestere, castig

salariuSalariul minim va creste la un nivel care va fi stabilit in urma discutiilor cu sindicatele, iar prin legea salarizarii unitare va fi recuperata anul viitor o parte din pierderea salariala suferita in 2010, dar strict in raport cu posibilitatile bugetare, a declarat, luni, premierul Emil Boc.

 

El nu a avansat cifre concrete, insistand insa, la postul public de radio, ca nivelul de recuperare a pierderii salariale din 2010 va depinde „de ceea ce isi permite tara in acest moment”.

Decizia finala privind stabilirea nivelului salariului minim va fi luata dupa ce Guvernul va discuta cu partenerii sociali, patronate si sindicate, a declarat luni, intr-o conferinta de presa, seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks.

„Guvernul vrea sa aiba un dialog social cu partenerii inainte de a lua o decizie finala privind nivelul salariului minim si respectam asta. Dupa ce vor ajunge la un acord, vor discuta si cu noi, iar apoi vom lua impreuna o decizie privind nivelul salariului minim”, a spus Franks.

Liderii coalitiei au propus FMI cresterea salariului minim de la 600 la 700 de lei. Expertii FMI au transmis insa Guvernului ca nu poate accepta pentru anul viitor o crestere a salariului minim mai mare de 650 lei, potrivit unor surse participante la discutii.

Anterior, seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a declarat ca o eventuala majorare a salariului minim trebuie evaluata, intrucat aceasta ar putea avea efecte daunatoare pentru economie. (Sursa: Mediafax)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here