Boc: Iesirea din calendarul Legii salarizarii poate amana transa FMI. Guvernul are un plan B

0
714
dosare_planB

dosare_planBGuvernul dispune de un „plan B” in cazul Legii salarizarii, in conditiile in care iesirea din calendarul prevazut pentru adoptarea legii, urmare a suspendarii sedintei Parlamentului destinata citirii motiunii de cenzura, poate amana transa FMI si afecta implicit deficitul, a afirmat premierul Boc.

El a declarat, la Parlament, ca iesirea din calendar poate afecta primirea urmatoarei transe din imprumutul contractat de la Fondul Monetar International (FMI), cu efecte negative asupra finantarii deficitului bugetar si implicit a salariilor si pensiilor.

seful Guvernului a acuzat opozitia de iresponsabilitate, aratand ca reprezentantii acestora „trag cu gloante oarbe in toate partile” si au „placerea sadica” de a periclita acordul incheiat de Romania cu FMI.

Premierul a asigurat insa ca Guvernul are un „plan B” in acest caz, fara sa intre in detalii.

„Va asigur ca, in calitate de prim-ministru, stiu ce trebuie sa fac”, a spus Boc.

Sedinta Parlamentului in care era programata citirea motiunii de cenzura pe Legea-cadru a salarizarii a fost suspendata de catre presedintele Senatului, Mircea Geoana, care a anuntat ca, in urma apelului nominal, sunt prezenti doar 225 de parlamentari, nefiind intrunit cvorumul. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here