Boc: Guvernul depune toate eforturile pentru a asigura un mediu economic stabil si atractiv

0
623
handshake-business-afaceri

handshake-business-afaceriGuvernul Romaniei depune toate eforturile pentru asigurarea unui mediu economic stabil si atractiv, a declarat, luni, premierul Emil Boc, intr-un discurs rostit la ceremonia de marcare a Zilei Independentei.

„Guvernul pe care il reprezint depune toate eforturile pentru asigurarea unui mediu economic stabil, atractiv, pentru ceea ce inseamna mediul de afaceri. La fel ca majoritatea statelor UE, si tara noastra a fost afectata de criza, dar datele ne arata ca recesiunea s-a incheiat si ne indreptam catre iesirea din criza economica. Chiar astazi am primit o veste buna, Romania dobandind statutul de investment grade, ceea ce confirma corectitudinea masurilor pe care le-am luat in ultimii doi ani si asigura un traseu sanatos din punct de vedere economic al Romaniei”, a spus premierul Emil Boc.El a vorbit despre parteneriatul strategic dintre Romania si SUA.”Vocatia si potentialul acestui parteneriat, departe de a fi epuizate, ofera premisele pentru intensificarea in continuare a legaturilor existente intre Romania si SUA, in special in domeniul economic, contribuind totodata la imbunatatirea contactelor directe dintre oameni”, a spus el.
De asemenea, Emil Boc a precizat ca „decizia recenta de amplasare in Romania a unor elemente ale sistemului american de aparare antiracheta din Europa este unul dintre cele mai importante proiecte strategice, care confirma excelenta cooperare dintre tarile noastre”.
„Relatia dintre Romania si SUA inseamna mai mult decat dimensiunea de securitate, inseamna si miile de tineri romani care studiaza in universitatile americane, inseamna parteneriatele de cercetare, sutele de proiecte de investitii americane raspandite pe intregul teritoriu al tarii, locuri de munca prezente si viitoare pentru tot mai multi romani, sprijin pentru societatea civila, sectorul guvernamental”, a adaugat Boc. Premierul a mai spus ca „sarbatoarea Americii este cu adevarat sarbatoarea democratiei si a libertatii”.
„Aceste valori fundamentale sunt perene. Ele ne ofera si astazi un model pentru abordarea provocarilor actuale. in acest sens, Romania va ramane alaturi de SUA in cadrul comunitatii internationale, in eforturile comune de promovare si sustinere a democratiei si a valorilor acesteia”, a adaugat premierul. In finalul discursului, Emil Boc i-a multumit ambasadorului pentru ospitalitate si a transmis poporului american urari de pace si prosperitate. „Happy aniversary, USA”, si-a incheiat Boc discursul.
Premierul Emil Boc participa la ceremonia de marcare a Zilei Independentei SUA, organizata la resedinta ambasadorului Mark Gitenstein. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here