Blaga: Nu am discutat in Guvern de ajutoare pentru sinistrati, nu am avut inca situatii exceptionale

0
484
blaga

blagaMinistrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a declarat, joi, ca Executivul nu a discutat inca despre posibilitatea despagubirii sinistratilor in urma recentelor inundatii, mentionand ca vor trebui facute evaluari si ca pana acum nu au fost situatii „cu totul exceptionale”.

 Intrebat daca s-a discutat in Guvern posibilitatea oferirii unui ajutor sinistratilor in urma inundatiilor din ultima perioada, ministrul PDL a spus ca nu s-a discutat la nivelul Executivului acest lucru, precizand insa ca se va face o evaluare.

„Nu s-a discutat pana in acest moment acest lucru. Va trebui sa avem o evaluare clara a pagubelor, pentru ca, pana la urma, nu am avut revarsari de rauri in zilele acestea, ci caderi masive de apa, ploi abundente, desigur, pentru un timp scurt, au produs multe neplaceri intr-o zona sau alta. si, din pacate, avem si trei victime, o femeie in Alba si doi cetateni care nu au vrut sa asculte fortele de ordine si au fortat, au trecut cu masina, desi li s-a interzis acest lucru si dansii au decedat in Cluj”, a spus Blaga.

El a mentionat ca evaluarile Ministerului Administratiei si Internelor trebuie „facute cu foarte multa atentie”, pentru a se stabili „unde se impun ajutoare”, analizele urmand sa fie facute „in special in administratiile publice locale care desfasoara activitati in continuare pentru ajutorarea cetatenilor”.

„Pe de alta parte, evacuarile de populatie s-au facut pe termen foarte scurt, trei-patru ore, pana cand a trecut viitura. Deci nu avem decat 115 persoane, mai erau azi dimineata (joi – n.r.), care aveau in special domiciliul la rude, nu acasa. Nu am avut inca situatii cu totul exceptionale”, a conchis Blaga.

Numarul judetelor afectate de inundatii si ploi a scazut la zece, in cursul noptii de miercuri spre joi, 147 de persoane fiind, in continuare, evacuate din locuinte sau gospodarii, dintre care cele mai multe in judetul Arad, a anuntat Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU).

Judetele afectate in continuare de inundatii sunt Alba, Arad, Botosani, Cluj, Dolj, Iasi, Neamt, Salaj, Suceava si Vrancea, unde mai sunt evacuate 147 de persoane, potrivit situatiei la nivel national pana joi la ora 9.00. (Mediafax)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here