Black Friday pentru proprietati imobiliare!

0
1035

Ultima zi de vineri din noiembrie este bine cunoscuta in lumea intrega drept ziua reducerilor, Black Friday. Lucrurile s-au schimbat in ultimii ani, iar ziua reducerilor s-a transformat in luna reducerilor.

PREMIER Imobiliare iti ofera, astfel, reduceri la zeci de proprietati din toata Zona de Sud in perioada 5 – 20 noiembrie.

Daca esti hotarat sa-ti cumperi o locuinta in urmatoarea perioada, luna noiembrie este luna perfecta in care poti face acest lucru.

De ce?

Anul 2023 aduce cu el multe schimbari importante in piata imobiliara din Romania, printre care:

1) Plafonul de TVA 5% scade de la 700.000 lei la 600.000 lei, ceea ce inseamna ca o proprietate care costa acum 147.000 euro, la anul va costa 166.600 euro. Bani care nu se duc nici la proprietar, nici la vanzator, ci la stat.
2) Impozit de 2% suportat de vanzator pentru orice suma incasata din vanzarea unei proprietati. In acest moment se plateste un impozit de 3% la orice suma care trece de 450.000 lei. Ca exemplu: daca un proprietar vinde o proprietate de 100.000 euro, anul acesta plateste 300 de euro, iar de la 1 Ianuarie 2023 va plati 2000 de euro.

Nimeni nu stie cu exactitate ce se va intampla in piata imobiliara. Unii spun ca preturile vor scadea dramatic si ca se va sparge “bula” imobilialelor. Totusi, expertii din domeniu nu sunt de aceeasi parere. Acestia sustin ca exista o posibilitate de scadere pana in primavara, cand situatia economica se va stabiliza, iar oamenii nu vor mai fi acaparati de panica inflatiei si a creditelor, dar ca pretul proprietatilor va creste constant in anii ce urmeaza, pana cand vom ajunge la preturi de capitala dintr-o tara europeana. Conform unui studiu facut de Deloitte, „România se află pe locul al doilea în topul ţărilor europene cu cele mai ieftine locuinţe, după Bosnia şi Herţegovina”, lucru ce are sa se schimbe pe parcursul anilor viitori.

Pentru orice fel de curiozitati sau intrebari, apelati cu incredere la Premier Imobiliare: 0737.500.377”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here