Binance: creștere de 100% a tentativelor de fraudă tip Pig Butchering

0
600

București, 7 septembrie 2023 – Platforma globală de schimb de criptomonede Binance avertizează că tentativele de fraudă tip „Pig Butchering” au crescut cu 100,5% din 2022 până în prezent și prezintă un set de măsuri de siguranță pentru utilizatori.

O înșelătorie de acest tip este o fraudă de investiții care vizează utilizatori neexperimentați sau precipitați. În acest sens, victimele sunt atrase cu promisiuni de randamente mari și un stil de viață luxos.

Manipulatorii intră în grațiile victimelor construind în timp un sentiment de încredere, studiindu-le îndeaproape și arătându-le profiturile inițiale ale investiției lor. Odată ce încrederea victimelor este câștigată și investesc sume mai mari de bani pe platforma frauduloasă, escrocii dispar brusc cu fondurile victimelor.

Frauda poartă numele de „Pig Butchering”, deoarece escrocii „îngrașă victimele” cu câștiguri false înainte de a le „sacrifica” pentru restul banilor lor. Este important de reținut că tehnici similare au fost folosite de ani de zile în diverse tipuri de fraudă, iar consumatorii trebuie să fie conștienți că aceste escrocherii nu se limitează la spațiul cripto.

Cum poate fi prevenită frauda

Atenție la ofertele care par prea bune ca să fie adevărate: Randamentele mari cu risc scăzut sau nul sunt, adesea, un semn de alarmă. Este necesară o verificare din cu surse de informații de încredere.

Cercetare amănunțită: este necesar să fie investigate oportunitatea de investiție, compania, persoanele implicate și segmentul de piață specific. Sunt utile recenziile online, forumurile și rețelele de socializare pentru experiențele și feedback-ul altora.

Verificarea credibilității: este necesară verificarea că platforma de investiții sau persoana are licențe, înregistrări corespunzătoare și este autorizată să opereze într-o anume jurisdicție. Investițiile au loc doar prin canale oficiale și nu prin platforme de social media sau persoane fizice.

Decizii fără grabă: escrocii creează adesea un sentiment de urgență pentru a presa victimele să ia decizii pripite. Utilizatorii trebuie să ia în considerare dacă persoana cu care comunică presează în vreun fel anumite acțiuni sau inoculează sentimentul unei pierderi, în lipsa acțiunii imediate.

Atenție la schemele secrete sau complexe: Escrocii pot prezenta investițiile lor ca oportunități exclusive sau pot folosi jargon complex, pentru a le face să pară legitime. Este necesară claritatea în orice oportunitate de investiție.

Informațiile personale: Utilizatorii nu trebuie să distribuie niciodată informații personale sau financiare sensibile, cum ar fi parole sau chei private, cu nimeni, chiar dacă pretind că reprezintă o entitate de încredere.

Scepticism cu privire la ofertele nesolicitate: Fiecare e-mail, mesaj sau apel nesolicitat oferind o oportunitate de investiție trebuie abordat cu prudență și scepticism, chiar dacă pretind că vin din recomandări cunoscute.

Investiții monitorizate: Este necesară păstrarea evidenței investițiilor și o comunicare deschisă cu platforma de investiții. Modificările frecvente neexplicate sau dificultățile în obținerea de informații pot fi semne de alarmă.

Binance este liderul mondial în materie de ecosistem blockchain și furnizor de infrastructură pentru criptomonede, cu o suită de produse financiare care include cea mai mare bursă de active digitale în funcție de volum. De încredere pentru milioane de oameni din întreaga lume, platforma Binance este dedicată creșterii libertății banilor pentru utilizatori și dispune de un portofoliu unic de produse și oferte cripto, inclusiv: tranzacționare și finanțe, educație, date și cercetare, binele social, investiții și incubare, soluții de descentralizare și infrastructură și multe altele. Pentru mai multe informații, accesați https://binance.com/ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here