Bilantul Medima Health in primul an de activitate: investitii de peste 7 milioane euro, 6 clinici deschise si peste 14.700 pacienti

0
1150
  • Romania are o rata de utilizare a serviciilor de imagistica medicala de 5,4 ori mai mica decat media UE (38 de CT-uri, RMN-uri si PET-uri la 1.000 de locuitori);

 

  • Pandemia a condus la o subdiagnosticare cu circa 40% a cazurilor noi de cancer in 2020;

 

  • Reteaua Medima Health planuieste sa ajunga la 10 clinici operationale in 2022, ceea ce o va plasa in topul furnizorilor de servicii de imagistica din Romania.

 

 

Bucuresti, 20.10.2021: Reteaua nationala de clinici de excelenta in imagistica medicala si radiologie Medima Health incheie primul an de activitate pe piata din Romania cu 6 clinici operationale la nivel national, in urma unui volum de investitii de peste 7 milioane de euro. Peste 14.700 de pacienti au trecut pragul clinicilor Medima Health in aceasta perioada.

 

Conceputa in jurul nevoii pacientilor de avea acces la investigatii rapide si de inalta performanta, reteaua Medima Health a avut un ritm accelerat de expansiune. Aceasta cuprinde in prezent 6 clinici de imagistica, dintre care: doua in Bucuresti, cate una in Calarasi si Alba Iulia, precum si doua centre de diagnostic oncologic, in Otopeni (in parteneriat cu Amethyst Radiotherapy) si in Sibiu, care au in dotare cea mai noua si precisa tehnologie pentru diagnosticarea precoce a cancerului: RMN 3 Tesla. In completare, clinica din Sibiu va oferi in curand pacientilor din centrul tarii acces la examinari PET-CT, cea mai avansata metoda utilizata in stadializarea cancerului si urmarirea evolutiei pe durata tratamentului.

 

„La un an de la demararea proiectului Medima, ne bucuram sa vedem rezultatele muncii echipei noastre, concretizate prin numarul mare de pacienti care ne-au acordat increderea. Misiunea Medima Health este de a creste gradul de accesibilitate al pacientilor din toate categoriile sociale la investigatii de imagistica medicala de ultima generatie, care au un rol esential in diagnosticarea si preventia majoritatii afectiunilor medicale. Suntem in proces de expansiune si avem planificate noi investitii in clinici, unde vom pune la dispozitia pacientilor echipamente de top, medici dedicati si servicii la inaltimea asteptarilor”, declara Vlad Ardeleanu, CEO Medima Health.

 

In ceea ce priveste profilul pacientilor, 58% dintre acestia au fost femei si 42% barbati, categoriile dominante de varsta fiind 50 – 70 de ani (44%) si 30 – 50 de ani (31%), urmate de persoanele de peste 70 de ani (17%) si de cele cu varste sub 30 de ani (8%). Structura investigatiilor acordate a fost alcatuita in procent de 53% de examinarile RMN, in timp ce scanarile CT au ocupat o pondere  de 45%. In topul zonelor cel mai frecvent investigate au fost coloana vertebrala, zona craniana, regiunea toraco-abdominala si genunchii.

 

In cadrul retelei Medima, persoanele asigurate in sistemul public de sanatate au putut efectua, de asemenea, investigatii de monitorizare decontate, in baza biletului de trimitere. Din aceasta categorie, majoritatea (84%) au fost pacienti oncologici, iar pe locul al doilea s-au aflat pacientii diagnosticati cu boli neurologice.

 

„Unul dintre obiectivele Medima Health este depistarea precoce a afectiunilor oncologice, cand rata de succes a tratamentului este cea mai ridicata, iar sansele de supravietuire pe termen lung ale pacientilor sunt semnificativ imbunatatite. Criza sanitara a condus la reducerea drastica a numarului pacientilor oncologici diagnosticati si tratati, unul dintre motive fiind amanarea controalelor medicale de rutina sau de investigare a simptomelor nou aparute. Pe masura ce boala evolueaza si tratamentul acesteia devine mai complicat, incurajam pacientii sa acorde prioritate ingrijirii sanatatii. Noi le suntem alaturi furnizandu-le certitudinea unui diagnostic corect, in timp util, necesar pentru inceperea unei terapii sau urmarea unor masuri preventive”, adauga Prof. Univ. Dr. Gheorghe Iana, Directorul Medical Medima Health.

 

In contextul pandemiei, un alt segment reprezentativ este cel al pacientilor vindecati de infectia COVID 19, care se prezinta in clinici pentru investigatii de screening imagistic (CT pulmonar, RMN cerebral etc.). Aceasta demonstreaza ca pacientii inteleg consecintele de lunga durata ale noului coronavirus si nu neglijeaza monitorizarea evolutiei starii de sanatate.

 

In cadrul retelei Medima Health este efectuata intreaga gama de investigatii imagistice prin rezonanta magnetica (3 Tesla si 1.5 Tesla), computer tomograf si PET-CT, realizate cu echipamente de ultima generatie, prevazute cu aplicatii software pentru explorari complexe si de inalta precizie imagistica. Echipa medicala Medima Health este alcatuita din unii dintre cei mai buni medici radiologi din tara, cu supraspecializari in domeniu.

 

In cursul anului 2022 sunt planificate inca trei deschideri de clinici Medima, in Bucuresti si in tara, iar catre finalul anului 2022 este preconizata finalizarea constructiei Centrului de Diagnostic Oncologic din Targu – Mures, a carei investitie totala se ridica la circa 5,5 milioane de euro.

 

 

Despre Medima Health

Medima Health este o retea nationala de clinici de excelenta in imagistica medicala si radiologie, care ofera servicii de RMN/CT/PET-CT. Avand 6 clinici moderne operationale si planuri de dezvoltare ambitioase pentru Romania, Medima Health asigura pacientilor acces la investigatii imagistice de inalta performanta, realizate cu tehnologii moderne, la preturi accesibile si fara perioade lungi de asteptare. Echipa Medima este formata din medici radiologi reputati, sub coordonarea Prof. Univ. Dr. Gheorghe Iana, radiolog roman proeminent si director medical al retelei. In septembrie 2020, Medima Health s-a asociat cu fondul romanesc de private equity, Morphosis Capital, pentru un proiect de expansiune la nivel national.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here