Bilant primele 9 luni 2014: 70% din vilele inchiriate pentru birouri sunt cladiri istorice renovate in Bucuresti

0
1482

Tranzactiile de inchiriere de spatii de birouri in vile prin intermediul ESOP Consulting au ajuns la un volum total de 5.246 mp, din acestea 3.707 mp fiind spatii in cladiri istorice

In aceste vile s-au mutat in T3 institutii culturale, centre medicale, cabinete de avocatura si firme de consultanta media sau in afaceri

In primele trei trimestre din 2014, ESOP Consulting, lider pe segmentul inchirierii de vile cu destinatie de birouri in Bucuresti a inchiriat noua vile in Bucuresti, care insumeaza o suprafata totala de 5.246 mp. Doar trei din acestea au fost cladiri noi, construite in ultimii ani.

„Vilele istorice continua sa isi pastreze un farmec greu de egalat pentru un segment clar definit de companii in cautarea unui spatiu de birouri. Elementele lor de atractie sunt numeroase: locatie de prestigiu si intotdeauna intr-o zona centrala, o imagine impunatoare, o functionalitate inalta a spatiilor, intimitate si un anumit spirit de unicitate, care se regaseste si in obiectul de activitate al chiriasilor”, afirma Alexandru Petrescu, Managing Partner ESOP Consulting l CORFAC International.

Zone preferate in T3 2014

Chiriasii trimestrului trei din 2014 au preferat zonele de lux, precum Magheru, Aviatorilor, Kiseleff si Cismigiu.

OFERTA DE VILE: creste stocul de vile cu tarife medii la inchiriere

In primele noua luni din 2014, a crescut stocul de spatii de birouri in vile a caror chirie este cuprinsa intre 11 si 15 euro/mp/luna cu sapte procente (de la 20%, la inceputul anului, la 27%), dar pe de alta parte a scazut stocul de spatii care au tarife sub 11 euro/mp/luna, cu patru procente si al spatiilor de peste 15 euro/mp/luna, cu trei procente.

In ceea ce priveste impartirea pe zone a ofertei din Bucuresti, cele mai multe spatii de birouri disponibile in vile se afla in zona de centru-nord, pe locul doi se afla zona de centru-vest si pe locul trei zona ultracentrala.

Ca tendinte, la sfarsitul lunii septembrie din 2014 fata de inceputul acestui an se remarca o scadere a stocului de spatii libere in vile in zona de centru-nord si centru-vest si o mentinere a ofertei la acelasi nivel in celelalte zone.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here