BestJobs: Unde au căutat româniisă se angajeze în lunafebruarie

0
1286

 

București, 4 martie 2019. Românii au accelerat căutările de joburi în lunafebruarie, volumul de aplicări pentru un nou job crescând cu 15% comparativ cu luna ianuarieși cu 18% față de nivelul din aceeași perioadă a anuluitrecut.

Pozițiile de șofer, contabil și inginer, cele mai căutate pentru a doua lună la rând

Cele mai căutate joburi din luna februarie continuă să fie în domenii precum transport, cu peste 23.000 de căutări, dar în scădere față de luna anterioară cu 60%, financiar contabil, cu peste 25.000 de căutări, la același nivel cu luna ianuarie, și inginerie, cu peste 16.000 de căutări, în ușoară scădere față de luna ianuarie. Interesul crescut din partea candidaților pentru joburi în aceste domenii confirmă faptul că oferta locurilor de muncă este insuficientă. Domenii precum vânzări, resurse umane sau marketing au fost și ele la mare căutare în lunafebruarie, cu un volum total de căutări de peste 30.000.

Companiile din energie, tutun și tehnologie au atras cei mai mulți candidați

În luna februarie a acestui an, primele zece companii care au primit cele mai multeaplicări la joburilepostate au fost ENEL (2.346 de aplicări),JT International (2.337 de aplicări), Oracle România (2.160 de aplicări), KauflandRomânia (2.012 deaplicări),Alpha Bank (1.669 de aplicări), Deichmann (1.667 de aplicări), Rompetrol (1.667 de aplicări), Banca Transilvania (1.638 de aplicări), Pepco Retail (1.557 de aplicări) și British American Tobacco (1.537 de aplicări).

Cei mai mulți dintre acești angajatori preferați au înregistrat și candidaturi spontane, direct pe paginalor de profil de pe BestJobs.eu, din parteacandidaților care și-ardorisălucrezeîncadrulcompaniei, chiardacă la momentulaplicării o pozițiepotrivităprofiluluiacestora nu era deschisă.

Companiile cu celmai bun brand de angajatorînlunafebruarie au fost: Oracle, cu 155 de aplicărispontane, Nestle, cu 144 de aplicărispontane, British American Tobacco, cu 124 de aplicărispontane, OMV și JT International, cu câte 116 de aplicărispontanefiecare, Coca-Cola HBC Romania și Unilever South Central Europe, cu câte 112 aplicărispontanefiecare,  Alka Trading, cu 103 aplicărispontane, KauflandRomânia, cu 102 aplicărispontane, și Sodexo, cu 101 aplicărispontane.

DespreBestJobs

BestJobseste una dintrecelemaiimportanteplatforme de recrutare online din România. Cu o experiență de peste 18 ani îndomeniu, BestJobs a fostimplicatăîntransformareașiinovareaindustriei de recrutare online șiintegreazăastăzitehnologiidigitale de ultimăgenerațiepentruaofericelemaieficientesoluții de angajare. Cu un număr de peste 2,5 milioane de profesionișticonectați la piațamunciișipeste 25.000 de joburi active înorice moment, atâtînțară, câtșiînstrăinătate, BestJobscreeazăconexiuniîntretoțicei care vorsăgăsească un job mai bun șiangajatorii care cautănoitalente. Recent, portalul de recrutare online a lansatserviciul de recrutarepentruperioadescurte, prin care utilizatorii au posibilitateasăexperimentezemaimultejoburișisă nu maidepindă de un program fix de lu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here