Bento Cloud Services – mai putine griji, mai multa disponibilitate si securitate a datelor

0
1359

 

Bucuresti, 16 iulie 2018 – Bento, companie romaneasca cu peste 10 ani de experienta in livrarea de servicii de externalizare IT si servicii Cloud , ofera prin intermediul Bento Cloud Services , servicii de consultanta, implementare si migrare. Serviciile sunt livrate de pe cele mai puternice platforme cloud de pe piata, ca Microsoft Azure sau Amazon .

Bento Cloud Services

Bento Cloud Services

 “Alegerea unei platforme cloud puternice, ca Microsoft Azure, ne permite sa livram, la randul nostru clientilor, servicii cloud de top, care sa se integreze perfect cu arhitecturile existente si care sa ofere flexibilitate in alocarea resurselor, disponibilitate garantata contractual, securitate prin replicarea datelor in locatii diferite si conformitate cu standardele in vigoare.” – Andrei Cupaciu, Business Development Director, Bento Romania. 

– Andrei Cupaciu, Business Development Director, Bento Romania.

Bento Cloud Services, au fost dezvoltate si perfectionate in ultimii 10 ani, pentru a acoperi gama larga de servicii de consultanta, implementare si migrare, necesare trecerii de la o infrastructura traditionala spre o solutie cloud. Serviciile sunt dedicate companiilor care nu detin expertiza necesara in administrarea serviciilor cloud dar care au nevoie de disponibilitate garantata, protectie si securitate crescuta a datelor.

In prezent, serviciile Cloud Computing ofera avantaje financiare semnificative companiilor care au nevoie de putere de procesare suplimentara pe perioade limitate de timp, « time to market » scazut, de disponibilitate garantata a datelor prin redundanta completa la nivel de alimentare cu energie electrica si climatizare, echipamente de retea si conectivitate, replicare a datelor in diferite zone geografice dar si de securitate de top, prin criptarea datelor.  Provizionarea corecta si rapida a resurselor IT necesare la un anumit moment este mult mai facila, plata realizandu-se lunar sau anual, lucru care permite utilizatorilor mentinerea controlului asupra bugetului si asupra infrastructurii IT administrate.

“Prin intermediul portofoliului de servicii cloud livrate de Bento, a expertizei si competentelor dobandinte de-a lungul timpului, ne-am dorit sa oferim clientilor nostri o alternativa rapida prin intermediul careia sa isi poata atinge obiectivele prin simpla inlocuire a modelului traditional de infrastructura IT cu cel in cloud, dar si convingerea ca datele lor vor fi in deplina siguranta.” – Radu Scarlat, General Manager, Bento Romania.

Astfel, clientii, alaturi de specialistii Bento, pot defini strategia de migrare potrivita prin auditarea infrastructurii informatice existente, prin intelegerea tipurilor de date procesate dar si prin analiza proceselor curente, pentru a creste competitivitatea si flexibilitatea afacerii lor.

Pentru ca migrarea in cloud este o actiune complexa, specialistii Bento pun la dispozitia clientilor sai strategii de migrare personalizate fiecarui model de business.  “ Lift and shift ” presupune maparea si migrarea arhitecturii curente in cloud, asigurand o tranzitie cu implicatii minime asupra business-ului. Astfel, clientii pot beneficia de toate avantajele platformelor de cloud propuse (compliance cu standarde precum ISO 270001 / HIPAA, disponibiliate, securitate si protectie a datelor) intr-un interval scurt de timp si fara remodelarea serviciilor de business. “Migrarea de tip PaaS  ” pe platforme dedicate Microsoft Azure sau Amazon AWS, presupune o analiza mai detaliata asupra aplicatiilor de business oferite de mediul IT si remodelarea acestora in vederea migrarii catre resurse specifice PaaS.

Pentru ca drumul catre cloud este diferit de la o companie la alta, iar serviciile trebuie sa fie adaptate in concordanta, existenta unui portofoliu complet de servicii cloud este necesar pentru a raspunde rapid si eficient nevoilor clientilor. Astfel, Bento, cu peste 10 ani de experienta in administrarea si implementarea de infrastructuri cloud, isi ajuta clientii sa transforme cheltuielile de capital in cheltuieli operationale, sa isi protejeze serviciile critice din cadrul companiei prin coordonarea replicarii si recuperarii automate a datelor in locatii secundare, pe scurt, sa aiba mai putine griji si sa beneficieze de mai multa disponibilitate si securitate a resurselor IT.

Bento Romania este partener Microsoft Silver Partner si detine competentele Cloud Productivity si Cloud Platform, avand expertiza necesara pentru implementarea de solutii in cloud si competente in cele mai moderne tehnologii cloud existente in piata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here