Belgian Week celebreaza schimburi comerciale de peste 2 miliarde euro

0
1009

Volumul schimburilor comerciale dintre Belgia si Romania in 2013 a crescut cu 13% fata de anul trecut, valoarea acestora fiind de peste 2 miliarde de euro. Belgia a ajuns in doar 4 ani de la pozitia 25 la pozitia 12 in 2013 in topul investitorilor straini, conform FDI, creand peste 17.000 de locuri de munca. in acest context, Crowne Plaza impreuna cu Ambasada Belgiei in Romania si Asociatia de Afaceri Belgia – Romania organizeaza in perioada 22 aprilie – 1 mai “Belgian Week”, eveniment dedicat business networking-ului si bucatariei belgiene.

Succesul de care se bucura masinile romanesti in Belgia a stimulat cresterea exporturilor romanesti, in timp ce exporturile belgiene au crescut pe baza faptului ca produsele de calitate din Belgia sunt bine primite in Romania. Investitiile belgiene in Romania au crescut substantial in ultimii trei ani.
Pietele cele mai proeminente pentru investitiile belgiene sunt cele de outsourcing si nearsourcing din Bucuresti, Bihor, Banat si Iasi. Belgia ocupa o pozitie solida si in sectoarele de logistica, transport intermodal, depozitare, imobiliare si centre de afaceri. Pentru productia de alimente, companiile belgiene au dezvoltat recent o politica regionala care include nu numai piata romaneasca, dar si piete invecinate cu aceasta. Potentialul pietei locale sta la baza activitatii companiilor belgiene din sectorul distributiei ce include atat supermarketurile si hipermarketurile, cat si companiile care ofera servicii.

Evenimentul “Belgian Week” organizat la Crowne Plaza Bucuresti celebreaza relatiile comerciale dintre Romania si Belgia. Astfel, in cadrul acestuia vor avea loc o serie de evenimente si actiuni ce creeaza oportunitati pentru promovarea produselor si serviciilor din ambele tari in vederea stabilirii unor noi parteneriate. in cinstea relatiilor economice de lunga durata, va fi organizata o in lobby o prezentare a companiilor petroliere belgiene prezente in Romania din 1898 pana in 1940.

“Parteneriatul economic dintre Belgia si Romania este unul cu traditie, Belgia fiind un investitor important inca din 1920. Sunt foarte incantat de evolutia relatiilor economice intre cele doua tari din ultimii ani si cred ca o saptamana dedicata acestor relatii va duce la crearea unor noi oprotunitati de colaborare.”, a declarat Philippe Beke, Ambasadorul Regatului Belgiei in Romania.

In plus, “Belgian Week” are si o puternica componenta culinara, fiind dedicat iubitorilor bucatariei belgiene sau celora care isi doresc sa o descopere cu aceasta ocazie. Cei ce vor lua parte la eveniment pot alege intre mese cu meniuri à la carte, set meniuri sau un Sunday Brunch ce va avea loc duminica, 27 aprilie, de la 12:30 pana la ora 16:30.

Pe intreaga durata a “Belgian Week” vor avea loc si alte evenimente precum seminarii de business, actiuni de networking si Gala Belgian Business Days.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here