BearingPoint: Solvency II “Go-Live”, un real success pentru clienti din toata Europa

0
776

Firma de consultanta de management si tehnologie BearingPoint, situata pe primele locuri in topul furnizorilor de software de raportare reglementata, anunta utilizarea cu succes a produsului Solvency II de catre clienti din diferite tari europene. Pentru o serie de companii, termenul limita al perioadei de pregatire a transmisiilor de date pentru Solvency II a fost 3 iunie 2015. Multumita programului software ABACUS-Solvency II, solutia BearingPoint pentru raportari reglementate, clientii au generat si trimis cu succes rapoartele necesare catre autoritatile de supraveghere nationale din diferite tari Europene. Rapoartele au fost trimise catre Banca Centrala a Irlandei, PRA in Marea Britanie, BaFin in Germania, IVASS in Italia, ACPR-Bank de France si FMA in Austria.

Montz Cachej, Senior Project Manager la Zurich Insurance Group afirma: ”Trimiterea primelor rapoarte Solvency II folosing ABACUS-Solvency II a decurs fara impedimente. S-a dovedit a fi o platforma stabila si fiabila. Suntem foarte multumiti de rezultate.”

Milena Grigorova, coordonatoare a activitatilor de raportare SII QRT pentru entitatile legale de la Zurich Insurance Group spune: „Solutia Abacus SII ofera structura si consistenta raportarilor QRT din cadrul Grupului si contribuie la livrarea de date de inalta calitate catre diverse organisme de reglementare din Europa.”

Dr. Maciej Piechocki (foto), Partener la BearingPoint a adaugat: „Suntem foarte mandri de feedback-ul pozitiv primit de la clienti. Numarul de autoritati de reglementare și banci centrale europene carora le furnizam eficient date de inalta calitate, pentru raportarea Solvency II in format XBRL, este nemaiintalnit. inceputul fazei productive de raportare este un punct de referinta pentru noi și demonstreaza ca platforma noastra de software ABACUS/Solvency II este de ultima generatie in raportarea reglementata din domeniul asigurarilor.”

Printre clientii BearingPoint se afla companii de asigurari internationale mici, mijlocii si mari, insumand peste 200 de entitati raportoare, aflate in 21 de tari europene. De la lansarea produsului in 2011, BearingPoint ocupa un rol de top in raportarea Solvency II.

Solutia BearingPoint de raportare pan-europeana ofera o serie de beneficii aditionale pentru companiile de asigurari: consolidarea flexibila de date in sisteme complexe de IT, functii de raportare reglementata de management si reglementare, inclusiv in format XBRL, capacitatea de a lucra in mai multe limbi, precum si o retea de consultanti specializati in raportarea Solvency II la nivel european. Mai mult decat atat, schimbarile de raportare reglementata sunt implementate la nivel central in ABACUS, ajutand astfel companiile de asigurari sa evite nevoia de a face adaptari continue si testari in-house. Aceasta facilitate este atractiva nu doar pentru jucatori globali precum Zurich Insurance Group, dar si pentru companiile de asigurari mici si mijlocii din Europa, companii care altfel ar trebui sa se confrunte cu costurile si riscurile asociate demersurilor pe cont propriu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here