Be Igloo: Timpul de tranzactionare a unei locuinte a crescut de la 7 la 30 de zile in ultimul an

0
655

Cei doi ani de criza economica au reușit sa creasca de 4 ori timpul de tranzacționare a unei locuințe. Conform unui studiu realizat de Be Igloo, increderea clienților intr-o tranzacție imobiliara a scazut direct proporțional cu prețul apartamentelor, iar timpul de tranzacționare, derivat direct al acesteia, a crescut invers proporțional cu increderea clienților intr-o tranzacție imobiliara și chiar cu prețul locuințelor.

Astfel, daca in noiembrie 2009 clienții se hotarau sa achiziționeze o locuința, in medie, la o saptamana dupa prima vizionare, acum decizia se ia dupa aproximativ o luna, sau chiar mai mult.
Criza economica a modificat radical psihologia clientului de imobiliare: l-a facut nehotarat. Desi datele arata ca, doar la nivelul capitalei, numarul de locuitori raportat la numarul de unitați locative este de 1,5/camera, incertitudinea unui loc de munca stabil, grevele repetate, restructurarile, situația economica incerta, sistemul bancar dificil și rigid, precum și o neincredere inca prezenta fața de piața imobiliara ii fac pe oameni sa amane pe cat posibil achiziția locuinței de care au nevoie, chiar daca dispun de fondurile necesare achiziției. “Aceasta atitudine precauta este de ințeles in contextul general, insa daca clienții s-ar detașa puțin și ar reuși sa analizeze la rece situația, și-ar da seama ca stand deoparte, rateaza o oportunitate. Investițiile care aduc cel mai mare profit sunt investițiile facute pe timp de criza. Odata ce economia iși va reveni, prețurile locuințele vor intra din nou pe un trend crescator. Nu spun ca vor ajunge acolo unde erau in 2008, dar va exista o creștere.”, declara Nimrod Zvik, director de marketing la Be Igloo. si totusi, cei care aleg sa nu faca nici o miscare pentru imbunatatirea situatiei lor actuale sunt destul de multi. La nivel national, este nevoie de un milion de locuinte noi. in Bucuresti, este nevoie de 170.000 de locuinte noi, fara a include locuintele deja construite in acest moment. Iar numarul celor care cumpara lunar apartamente in capitala este de doar cateva zeci. “Sunt deci zeci de mii de oameni care asteapta practic ca apartamentele sa se scumpeasca. Caci formula ‘asteptam vremuri mai bune’ de fapt asa se traduce: asteaptam scumpirile”, continua Nimrod Zvik.

Cea mai scurta tranzactie din acest an: 3 saptamani

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here