BCR Școala de Bani prezintă emisiunea-concurs „Deștepți cu banii”, numai la Kanal D

0
1089

 

  • Producția debutează duminică, 7 noiembrie, ora 15:00, la Kanal D și se desfășoară pe parcursul a 6 ediții;
  • Prezentatorii emisiunii vor fi Grațiela Duban și Vladimir Drăghia, iar profesorul care dă sfaturi financiare va fi Nicoleta Deliu-Pașol, Head of Communication & CSR BCR și inițiatoarea celui mai amplu program de educație financiară din România, Școala de Bani

 

București, 4 noiembrie 2021 – BCR Școala de Bani prezintă emisiunea interactivă de educație financiară și de divertisment „Deștepți cu banii”, în grila postului TV Kanal D. Emisiunea are formatul unui quiz-show, în cadrul căruia se confruntă 2 echipe formate din 2 membri și se difuzează săptămânal, timp de 6 ediții, duminica de la ora 15:00. Câștigătorii fiecărei ediții primesc 5000 de lei și se califică în seminifinală, unde au posibilitatea de a câștia 10.000 lei. Cele doua echipe care ajung în finală vor concura pentru marele premiu, de 25.000 lei.

 

Emisiunea se adresează publicului larg, iar întrebările, deși foarte serioase și strict din domeniul financiar, vor fi formulate în termeni cât mai relaxați, tocmai pentru a fi ușor de reținut și de aplicat în viața cotidiană a fiecărui telespectator.

 

Emisiunea are premiera duminică, 7 noiembrie, de la ora 15:00, la Kanal D și este prezentată de Grațiela Duban și Vladimir Drăghia. Alături de ei va fi și Profa de bani, Nicoleta Deliu-Pașol, care de 5 ani coordonează cel mai amplu proiect de educație financiară din România, Școala de Bani. Programele de educație financiară conduse de Nicoleta Deliu-Pașol au ajuns la 500.000 de români până acum, în interacțiune directă. Înainte de pandemie, cursurile se țineau cu grupe de câte maximum 15-20 de persoane, în întâlniri față în față, cu o durată de minimum 2 ore pentru adulți, și în orele de dirigenție pentru elevi. În ultimul an și jumătate, cursurile s-a mutat în online, iar numărul de participanți a crescut semnificativ. Toate aceste interacțiuni au stat la baza creării întrebărilor pentru emisiunea-concurs „Deștepți cu banii”, ceea ce face emisiunea, pe lângă foarte distractivă, și foarte utilă pentru telespectatori.

 

În vara acestui an am realizat un studiu care ne arată, încă o dată, că românii au o relație complicată cu banii. Doar un sfert dintre români se declară mulțumiți de situația lor financiară, dar, în același timp, 71% dintre ei au cumpărat lucruri de care nu aveau nevoie, doar pentru că erau ieftine. Ori statisticile astea sunt mai mult decât cifre și procente, ele ne arată o realitate: românii au nevoie de ajutor pentru a-și gestiona mai bine banii, pentru a-și planifica mai bine bugetul familiei și pentru a înțelege mai bine ce instrumente financiare pot folosi și ce soluții există pentru a face alegeri inteligente. Tot din studii am văzut că românii își iau multe din informațiile despre bani din media. Sperăm că toți cei care se vor uita la  <<Deștepți cu banii>> pe lângă distracție, vor ajunge și să facă alegeri financiare inteligente”, declară Nicoleta Deliu-Pașol, Head of Communication & CSR BCR și profesorul de educație financiară al emisiunii.

 

Când am dezvoltat conceptul emisiunii ne-am gândit la un singur lucru – românii au nevoie să se distreze, dar și să învețe lucruri utile, mai ales când vine vorba despre bani. Știam că Școala de Bani face treabă bună și educă financiar românii de pretutindeni, așa că ne-am bucurat că am putut colabora pentru a dezvolta împreună quizz-show-ul <<Deștepți cu banii>>. Formatul emisiunii este foarte prietenos și, pe lângă concurenții din platou, suntem siguri că va fi o provocare și pentru cei de acasă ,pentru că le pune la încercare intuiția și cunoștințele”, spune Petre Năstase, regizor și Director Film Event

 

Susținerea emisiunii face parte din programul BCR Școala de Bani și continuă demersul asumat de bancă în urmă cu 5 ani, de a educa financiar publicul larg. Cu toate eforturile din ultimii ani, studiile arată că românii se află încă pe ultimul loc la educație financiară în Europa. Ultimul studiu realizat de Banca Mondială la nivelul Uniunii Europene și prezentat în cadrul celei de-a doua ediții a European Money Week din 2018 a plasat România pe ultimul loc din 27 de țări evaluate.

 

 

*  *

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinţe.

BCR oferă o gamă completă de produse și servicii financiare, printr-o rețea de 18 centre de afaceri și 16 birouri mobile dedicate companiilor și 370 de unități retail situate în majoritatea orașelor din țară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca nr.1 în România pe piața tranzacțiilor bancare, clienții BCR dispunând de cea mai mare rețea națională de ATM-uri și mașini multifuncționale – aproape 1.800 de echipamente, aproximativ 11.400 POS-uri și servicii bancare complete prin Internet banking, Mobile banking, Phone-banking și E-commerce. 

*  *

BCR – Comunicare Corporativă

Cătălin Lupoaie, e-mail: [email protected] telefon: 0786.347.229

Această informaţie este disponibilă şi pe pagina noastră web la: www.bcr.ro

Pentru detalii referitoare la produsele și serviciile BCR vă rugăm să folosiți următoarele modalități de contact:

  • Pagina de internet: bcr.ro
  • Email: [email protected]   
  • Telverde: *2227 apelabil gratuit din toate reţelele naţiona

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here