BCR scade dobanda de refinantare a creditelor garantate pana la 6.61% pe an (Euribor 6M + 4.9%)

0
629

BCR demareaza intre 6 iunie – 15 iulie o ampla campanie de refinantare; banca nu solicita documente de la banca terta, iar comisionul de analiza a dosarului este 0
In perioada campaniei, BCR nu percepe costul de evaluare al imobilului pentru creditele refinantate

Costurile notariale de instituire a ipotecii sunt suportate de catre banca

Bucuresti, 7 iunie 2011 – in perioada 6 iunie – 15 iulie, clientii care isi refinanteaza creditele la BCR printr-un credit de nevoi personale cu ipoteca beneficiaza de o dobanda variabila de 6,61%/an formata din Euribor la 6 luni + marja de 4.9 puncte procentuale/an. BCR nu percepe comisionul de analiza a dosarului si plateste toate taxele notariale precum si costul de evaluare al imobilului.

“Nu solicitam pentru analiza documente de la banca terta si nu exista costuri ori comisioane suplimentare. Efortul financiar si de timp al clientului este minim. in plus, BCR ofera posibilitatea refinantarii creditelor cu dobanda fixa 5 ani urmata de dobanda variabila in functie de EURIBOR 6M, pentru clientii care au nevoie de o siguranta crescuta in ceea ce priveste valoarea ratei lunare de plata,” a declarat stefan Coroianu, Director Produse Retail BCR.

Clientii care doresc sa acceseze un credit de refinantare va trebui sa ia in calcul urmatoarele costuri:
Comisionul de analiza a dosarului. Exista banci care solicita o taxa inainte de acordarea creditului. La BCR comisionul de analiza a dosarului pentru refinantare este 0.
Evaluarea imobilului (in cazul creditelor garantate cu ipoteca). La BCR, pentru un apartament, comisionul de evaluare este de 300 RON inclusiv TVA, dar in perioada campaniei acesta nu se percepe pentru evaluarea creditelor refinantate.
Costurile notariale. La BCR costurile notariale cu instituirea ipotecii sunt zero, fiind suportate de banca pe perioada campaniei.
Costurile cu asigurarea (in cazul in care acesta este solicitata de banca). in functie de tipul creditului contractat, la BCR costul asigurarii imobilului este zero, asigurarea fiind oferita gratuit la valoarea creditului acordat in urma refinantarii.
Practic, pentru ca refinantarea sa fie eficienta, economia de costuri trebuie sa fie mai mare decat cheltuielile aferente (comisionul de rambursare anticipata a vechiului credit, comisionul de analiza a noului credit, taxele cu inscrierea garantiei etc).

Prin intermediul ofertei de refinantare BCR clientii beneficiaza de:
o rata lunara mai mica
un cost total al creditului mai mic
o suma imprumutata mai mare, prin posibilitatea de suplimentare a imprumutului initial
un termen de finantare mai lung, prin posibilitatea de prelungire a termenului imprumutului initial
posibilitatea refinantarii atat a creditelor sotului/sotiei, cat si ale coplatitorilor din contractul de credit care se refinanteaza, inclusiv costurile aferente creditului care se refinanteaza (dobanzi, comisioane lunare, comision de rambursare anticipata)
posibilitatea de a cumula toate creditele intr-unul singur (consolidare a datoriilor)
posibilitatea de schimbare a monedei in care se contracteaza imprumutul

*  *

Banca Comerciala Romana (BCR), membra a Erste Group, este cel mai important grup financiar din Romania, incluzand operatiunile de banca universala (retail, corporate & investment banking, trezorerie si piete de capital), precum si societatile de profil de pe piata leasingului, managementului activelor, pensiilor private, a bancilor de locuinte si a serviciilor bancare prin telefonul mobil. BCR este banca Nr.1 in Romania dupa valoarea activelor (peste 16 mld EUR), banca Nr.1 dupa numarul de clienti si banca Nr.1 pe segmentele de economisire si creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din Romania, dupa gradul de incredere al clientilor si dupa numarul celor pentru care BCR este principala institutie cu care fac banking.

BCR ofera gama completa de produse si servicii financiare prin intermediul unei retele de 48 de centre de afaceri dedicate companiilor si 668 de unitati retail localizate in majoritatea oraselor din intreaga tara cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din Romania pe piata cardurilor si a tranzactiilor bancare, clientii BCR avand la dispozitie cea mai mare retea nationala de ATM – peste 2.000 de bancomate si POS – peste 18.000 de terminale pentru plata cu cardul la comercianti, precum si servicii complete de Internet banking, phone-banking si e-commerce.
*  *
Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din Europa Centrala si de Est. Mai mult de 50.000 de angajati deservesc peste 17,4 milioane de clienti in cadrul a 3.200 de filiale din 8 tari (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia si Ucraina). La 31 decembrie 2010, Erste Group detinea active totale in valoare de 205,9 miliarde EUR, inregistrand un profit net de 1.015,4 milioane EUR si un raport cost/venituri de 48,9 %.

BCR – Comunicare Externa
Tel. 312.00.56; Fax 313 0117

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here