BCR prelungeste valabilitatea ofertei de refinantare, ca urmare a numarului ridicat de solicitari

0
666

In 6 saptamani de promovare a ofertei de refinantare, BCR a inregistrat cereri de refinantare de  peste 25 de milioane de EUR
Valoarea medie a unui credit  de refinantare cu garantii reale este de 30.000 EUR; creste numarul clientilor care refinanteaza credite negarantate printr-un credit garantat cu ipoteca

Cererea pentru refinantari este insotita de o crestere a cererii pentru creditul ipotecar, in special prin programul Prima Casa 4; BCR a aprobat 3.500 credite in cadrul programului Prima Casa 4

Bucuresti, 20 iulie 2011 – Banca Comerciala Romana prelungeste pana pe 12 august valabilitatea ofertei de refinantare SMART, dupa ce, in 6 saptamani de campanie, a inregistrat cereri de refinantare totalizand un volum de peste 25 de milioane de EUR. Campania  este destinata clientilor interesati de a-si refinanta sau consolida creditele contractate la alte banci printr-un credit garantat cu ipoteca la BCR.  

Campania de refinantare SMART mizeaza pe un pachet alcatuit dintr-o oferta financiara promotionala (dobanzi competitive, fara comisioane de analiza), facilitati de transfer a creditului (evaluarea gratuita a imobilului adus in garantie, cheltuieli notariale suportate de catre banca), precum si beneficii aditionale (asigurare de viata si de imobil gratuite). Valoarea medie a unui imprumut de refinantare solicitat de catre clienti se situeaza in jurul valorii de 30.000 de EUR.

Vedem semne de dezghetare a cererii de credite. Clientii fac un calcul rational si aleg ofertele de refinantarea care le faciliteaza un cost total al creditului si o rata lunara mai mici. Volumul solicitarilor de refinantare in cadrul campaniei SMART a fost dublu fata de estimarile noastre, ceea ce demonstreaza ca exista un interes masiv pentru refinantare in randul clientilor, a afirmat stefan Coroianu, Director Produse Retail in cadrul BCR.  O tendinta interesanta este cresterea numarului clientilor care detin credite negarantate si care opteaza pentru refinantarea acestora printr-un credit garantat cu ipoteca, datorita costurilor mai avantajoase, a adaugat Coroianu.

In cadrul campaniei de refinantare, BCR acorda credite ipotecare sau de nevoi personale garantate cu ipoteca in EUR sau RON, de pana la 85% din valoarea imobilului adus in garantie (conform raportului de evaluare), in functie de capacitatea de rambursare a solicitantului si a eventualilor coplatitori. EUR ramane in continuare moneda de preferinta pentru creditele cu garantie reala.
in ultimile luni cererea de credite garantate la BCR a cunoscut o apreciere vizibila, pe fondul stabilizarii preturilor la activele imobiliare si al scaderii nivelului dobanzilor la minime istorice. in acelasi timp, cererea pentru creditele Prima Casa 4 se mentine la un nivel ridicat, avand in vedere nivelul scazut al dobanzii si avansul redus (numai 5% din valoarea creditului solicitat). De la debutul programului Prima Casa 4, BCR a aprobat 3.500 credite in valoare totala de aproape 150 milioane EUR.  
*  *
Banca Comerciala Romana (BCR), membra a Erste Group, este cel mai important grup financiar din Romania, incluzand operatiunile de banca universala (retail, corporate & investment banking, trezorerie si piete de capital), precum si societatile de profil de pe piata leasingului, managementului activelor, pensiilor private, a bancilor de locuinte si a serviciilor bancare prin telefonul mobil. BCR este banca Nr.1 in Romania dupa valoarea activelor (peste 16 mld EUR), banca Nr.1 dupa numarul de clienti si banca Nr.1 pe segmentele de economisire si creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din Romania, dupa gradul de incredere al clientilor si dupa numarul celor pentru care BCR este principala institutie cu care fac banking.
BCR ofera gama completa de produse si servicii financiare prin intermediul unei retele de 48 de centre de afaceri dedicate companiilor si 668 de unitati retail localizate in majoritatea oraselor din intreaga tara cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din Romania pe piata cardurilor si a tranzactiilor bancare, clientii BCR avand la dispozitie cea mai mare retea nationala de ATM – peste 2.000 de bancomate si POS – peste 18.000 de terminale pentru plata cu cardul la comercianti, precum si servicii complete de Internet banking, phone-banking si e-commerce.
*  *
Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din Europa Centrala si de Est. Mai mult de 50.000 de angajati deservesc peste 17,4 milioane de clienti in cadrul a 3.200 de filiale din 8 tari (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia si Ucraina). La 31 decembrie 2010, Erste Group detinea active totale in valoare de 205,9 miliarde EUR, inregistrand un profit net de 1.015,4 milioane EUR si un raport cost/venituri de 48,9 %.
*  *
BCR – Comunicare Externa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here