BCR: Plata cumparaturilor cu cardul de credit are o pondere de 87% in totalul tranzactiilor

0
991

Cei mai activi clienti din punct de vedere al numarului de tranzactii non-cash sunt in Bucuresti si Judetul Ilfov, urmati de cei din judetele Timis si Brasov, rezulta dintr-un studiu al BCR efectuat pe segmente interne de clienti. Pe ultimele locuri in acest clasament (judete unde clientii prefera tranzactiile cash in detrimentul celor non-cash) se situeaza: Bistrita, Neamt si Calarasi.

Cele mai utilizate 5 canale non-cash folosite de clientii BCR sunt: platile la POS, operatiunile prin Click 24 Banking, platile automate prin Direct Debit si Standing Order si platile efectuate la ATM.

“Clientii BCR care au adoptat platile prin metodele non-cash sunt persoane active care au ales pachetele de cont curent ClasiCont, ExtraCont si TotalCont, prin care isi pot administra rapid si eficient finantele personale. Pachetele de cont curent BCR ofera cel mai scazut cost total pentru operatiunile bancare care fac parte, inevitabil, din viata de zi cu zi a oricarui client: plata facturilor sau transferuri bancare“, a declarat Catalina Zincenco, Sef departament, Produse de Economisire si Investitii, BCR.

Conform aceluiasi studiu, cele mai multe conventii de Direct Debit (serviciu prin care un client imputerniceste banca sa efectueze automat plata facturilor lunare din contul curent catre furnizori de servicii agreati) au fost incheiate de clientii din Bucuresti, Constanta si judetul Arges.

Totodata, cele mai multe conventii de plata facturi de la ATM au fost incheiate de clientii din Bucuresti si judetele Sibiu si Brasov.

in ceea ce priveste utilizarea cardurilor pentru tranzactii non-cash, in ultimii ani preferinta detinatorilor de card de credit este evidenta: plata cumparaturilor cu cardul are acum o pondere de 87% in total tranzactii, fata de 29% in 2007. Aceeasi preferinta se manifesta si in rândul detinatorilor de card de debit, ponderea platilor cumparaturilor cu cardul fiind acum la 38%, fata de 12% in 2007.

incurajarea tranzactiilor non-cash face parte din strategia bancii pentru 2013 si tocmai de aceea BCR a modificat, la sfarsitul anului 2012, structura pachetelor de cont curent existente oferind clientilor 3 variante noi: ClasiCont BCR – cel mai accesibil pachet care ofera acces la contul clientului deschis la BCR, ExtraCont BCR – pentru persoanele active, care platesc facturi, transfera bani si constituie depozite, inclusiv prin internet si telefon si TotalCont BCR – care este un pachet dedicat clientilor pasionati de plata cu cardul si de utilizarea internet bankingului, oferind un numar nelimitat de tranzactii intra si interbancare efectuate prin internet si telefon cu comision zero.

Pe langa accesul gratuit la contul curent, noile pachete ofera posibilitatea de a plati facturile sau de a efectua tranzactii printr-o serie de canale directe, cu economie de timp si bani pentru clienti:
Click 24 Banking BCR (www.24banking.ro) – serviciul de internet banking accesibil de pe calculator

Mobile Banking:

prin intermediul aplicatiilor smartphone pentru Android si iOS care ofera acces la Click 24 Banking
prin m.24banking.ro, varianta optimizata a serviciului de internet banking pentru toate telefoanele mobile cu conexiune la internet
Prin serviciul Tranzactii Mobile (*183#) – clientii beneficiaza, in premiera pe piata din Romania, de optiunea de a transfera bani catre un numar de telefon mobil. Accesul la numarul *183# este gratuit pentru toti clientii care au optat pentru acest serviciu, indiferent de tipul pachetului.
Alo 24Banking BCR  (apelabil non-stop si gratuit la InfoBCR: 0800.801.227)
plati automate prin Direct Debit si Standing Order
cu cardul la orice bancomat BCR sau prin echipamentele acceptatoare de numerar (Ghiseul Automat si Masina Multifunctionala)

Preturile acestor pachete de cont curent sunt de 4,5 lei/luna pentru ClasiCont BCR, 8,5 lei/luna pentru ExtraCont BCR si 12,5 lei/luna pentru TotalCont BCR.

In continuarea eforturilor sale de sustinere a tranzactiilor non-cash, BCR a demarat o campanie de incurajare a acestui tip de operatiuni. Astfel, clientii BCR care efectueza plati la comercianti cu cardul (POS), care plateasc facturile curente la ATM BCR sau prin Click si Alo 24 Banking BCR sau care efectueza plati si tranzactii catre terti prin serviciul Tranzactii Mobile (de pe telefonul mobil personal), pot câstiga contravaloarea tranzactiilor efectuate.

Promotia se deruleaza in perioada 23 august – 23 octombrie a.c. premiile constând in contravaloarea tranzactiilor non – cash efectuate de client in perioada campaniei. BCR acorda 5 premii/luna cu o valoarea maxima de 1.000 lei net si care vor fi virate, automat, in conturile clientilor. La aceasta campanie participa toti clientii care au efectuat minim 5 tranzactii non – cash prin intermediul BCR in luna respectiva.

Tipurile de tranzactii non – cash ce vor intra in tragerea la sorti:
plati cu cardul BCR (de debit sau de credit) la cumparaturi /POS in tara sau strainatate
plati facturi la ATM BCR
direct debit
reincarcari cartele Vodafone, Orange, Cosmote la ATM BCR
plati facturi prin Click 24 Banking BCR (web si mobile)
transferuri catre terti prin Click 24 Banking BCR (web si mobile)
plati facturi si transferuri catre terti prin Alo 24 Banking BCR
plati facturi si transferuri catre terti prin Tranzactii Mobile

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here